Leerlingen van de basisschool in Sint Hubert gaan dinsdag een dagje met de bus en trein.
Leerlingen van de basisschool in Sint Hubert gaan dinsdag een dagje met de bus en trein.

Basisschoolleerlingen uit Sint Hubert op pad met OV

Onderwijs 193 keer gelezen

SINT HUBERT | Leerlingen van basisschool De Schare uit Sint Hubert gaan dinsdag 14 februari met bus en trein naar Nijmegen. Onderweg wordt aan de leerlingen van groep 7 en 8 door zogeheten buddy's (leden van de werkgroep mobiliteit Sint Hubert) uitleg gegeven over het openbaar vervoer.

Tijdens een gastles op donderdag 2 februari werd er uitleg gegeven over het openbaar vervoer in Sint Hubert. "Een bus- en treinkaartje kopen kan nog steeds. Elk half uur kun je met de bus naar het treinstation in Cuijk. Aansluitend kan men dan naar Nijmegen of richting Boxmeer. De leerlingen gaan oefenen met de ov-chipkaart. Een maal piep bij het inchecken, twee maal piepen bij het uitchecken", legt Wim Verbruggen van de werkgroep uit.
In Nijmegen krijgen de leerlingen enkele opdrachten die natuurlijk met het openbaar vervoer te maken hebben. De leerlingen gaan ook kijken naar het busstation waar alle bussen uit de regio samenkomen en vertrekken. "We hopen op een leervolle en gezellige dag", besluit Verbruggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant