De Mèrtzitting: goede traditie op carnavalszaterdag in Gennep. (archieffoto: De Maas Driehoek)
De Mèrtzitting: goede traditie op carnavalszaterdag in Gennep. (archieffoto: De Maas Driehoek)

Gennep luidt carnaval 2017 traditioneel in met Groot Gennepse Mértzitting

Carnaval 403 keer gelezen

GENNEP | Volgens goede traditie opent Gennep op zaterdag 25 februari carnaval met de Groot Gennepse Gulpener Mértzitting. Een keur van artiesten zal tussen 14.00 en 18.00 uur komen optreden in het Niersstadje en met duizenden feestgangers van ver uit de regio carnaval 2017 inluiden.

Theo Roosenboom, onlosmakelijk verbonden met de Mértzitting, zal de zestiende editie van dit oer-Limburgse carnavalsevenement openen, waarna 't Stadskommitee met 'Wij viere Vastelaovend' de openingsact verzorgt. Het Venrayse duo 'Bjorn en Mieke' (bekend van het LVK) treedt vervolgens ten tonele en daarna is het de beurt aan Domm en Dööl (onbekommerde muziek), Doe Mar Wa (uiteenlopende popmuziek), Spik en Span uit Susteren (swingende, up-tempo vrolijke liedjes), De Toddezék (vertolkers van het Limburgs carnavalslied, drievoudig winnaar LVK), Kölsch Platt (vrienden met passie voor Kölsche muziek) en nogmaals Doe Mar Wa, die rond 17.15 uur begint aan de afsluiting.

Informatie
De Groot Gennepse Gulpener Mértzitting 2017 is zaterdag 25 februari vanaf 14.00 uur op de Markt (Mért) in Gennep en het evenemententerrein is vanaf 12.00 uur geopend. De presentatie is in handen van Theo Roosenboom. Meer informatie via de website www.mertzittinggennep.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant