Website 'Vrienden van het Oorlogsmuseum Overloon' platgelegd door Turkse hackers.
Website 'Vrienden van het Oorlogsmuseum Overloon' platgelegd door Turkse hackers.

Turkse hackers leggen vriendenwebsite Oorlogsmuseum plat

Opmerkelijk 857 keer gelezen

OVERLOON | De website van de vriendenstichting van het Oorlogsmuseum Overloon is maandag platgelegd door Turkse hackers. In totaal zijn meer dan duizend Nederlandse websites door de 'actiegroep' gehackt..

Op de site van de vriendenstichting verschijnt een foto van een ogenschijnlijk Turks plein en de tekst: 'You Dutchs think we don't do anything but you are wrong. We will never forget this.' (Jullie Nederlanders denken we doen niets, maar jullie hebben het mis. Wij zullen het nooit vergeten.)
Het Oorlogmuseum vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en waartoe fascisme en nazisme kunnen leiden. De Turkse leider Erdogan noemde Nederland afgelopen zaterdag 'fascistisch' en 'een overblijfsel van nazisme' toen de overheid besloot om de landingsrechten van een Turkse minister in te trekken om ja-stemmen te winnen voor een Turks referendum over de grondwet. Of daarom de website door de hackers is uitgekozen, is niet bekend. "Absurd. We zijn in een verkeerde film terecht gekomen", zei museumdirecteur Erik van den Dungen tegenover WNL.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant