Kinderen planten bomen en struiken tijdens de Boomfeestdag.
Kinderen planten bomen en struiken tijdens de Boomfeestdag.

30ste Cuijkse Boomfeestdag nabij RBL in Haps

Onderwijs 382 keer gelezen

HAPS | In samenwerking met de Gemeente Cuijk organiseert IVN-afdeling De Groene Overlaat de 30ste Cuijkse Boomfeestdag op woensdag 22 maart. Voor deze dag zijn de leerlingen van twee groepen 5/6 van basisschool De Bongerd in Haps uitgenodigd. Ze gaan mee helpen bij deze plantactiviteit nabij bedrijvenpark Laarakker (RBL) in Haps.

Het startsein wordt om 10.00 uur gegeven door wethouder Gerard Stoffels (ABC) aan de Mondsestraat bij het RBL. Het landelijke thema van de jaarlijkse Boomfeestdag is dit jaar 'Bomen verbinden'.
Het plantgebied ligt tussen de Mondsestraat en de A73 aan de afwateringssloot 'De Laarakkerse Waterleiding' op het RBL. Hier wordt mede op initiatief van de Agrarische Milieuvereniging de nieuw te ontwikkelen ecologische verbindingszone gerealiseerd. De kinderen gaan hieraan meewerken door het planten van tientallen inheemse bomen, waaronder eik, els, populier, walnoot en berk en 1000 tot 1200 struiken. Deze beplanting zal onderdeel gaan uitmaken van een natuurlijke verbindingszone, die uiteindelijk zeven kilometer lang wordt. Dit gaat de bomenkap compenseren, die daar heeft plaats gevonden.
Het is een mooie veilige locatie waar de kinderen naar hartenlust kunnen planten. De eerste grondwerken zijn reeds uitgevoerd: twee poelen en een gedeelte van het reliëf zijn al zichtbaar. De leerlingen worden hierin bijgestaan door mensen het IVN en de afdeling Beheer en Onderhoud van de Gemeente Cuijk. "Eens in de basisschoolleeftijd samen met je eigen groep of school een stukje natuur aanplanten, is toch heel bijzonder. Een door jezelf geplante boom of struik vergeet je nooit meer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant