Van Gogh's wereldberoemde schilderij 'Gele Huis in Arles' vormt de inspiratiebron voor een 'Van Gogh-kamer' in Riche.
Van Gogh's wereldberoemde schilderij 'Gele Huis in Arles' vormt de inspiratiebron voor een 'Van Gogh-kamer' in Riche.

'Oer Hollandse' Koopzondag in Boxmeer

Centrum 362 keer gelezen

BOXMEER | Nostalgie en oer-Hollandse gezelligheid vormen de ingrediënten voor de Koopzondag van 26 maart in het centrum van Boxmeer. "Ik denk dat we het knusse en gezellige van Nederland aardig hebben weten te realiseren", vertelt medeorganisator Marion Reefs over de 'Oer Hollandse' Koopzndag.

'Wij hebben twee echte originele 'ouderwetse' draaiorgels die door het centrum zullen trekken. Smartlappenkoop de Harde Kern komt hun muzikale kunsten vertonen in de Kloostertuin. Op het Wilhelminaplein is dat de taak voor Smartlappenkoor Huûr Ôs uit Grubbenvorst en voor de Rabobank vind je de accordeonisten van Toff muziekpraktijk Sambeek", vervolgt ze. "Ook zal Papillon weer aanwezig zijn met haar mooie nostalgische woonwagen met ingebouwd draaiorgel, danst 10Dance weer de sterren van de hemel en is er Hollandse Kinderkaraoke voor het Casino. De 4e Hoedanigheid heeft hun 25-jarige jubileum en daar kan iedereen bij Pub Esser van meegenieten deze Koopzondag."

Van Gogh-kamer
Het bed van Van Gogh uit het schilderij 'Gele Huis in Arles' zou in 1945 zijn opgedoken in Boxmeer. Riche heeft nu een hotelkamer ingericht als een precieze kopie van het schilderij: met dezelfde kleuren en zelfs de schilderijtjes en stoel en wasbak ontbreken niet. De 'Van Gogh-kamer' wordt zondag om 14.30 uur officieel geopend. Een Vincent van Gogh trekt vanaf het Raadhuisplein naar Riche en wordt vergezeld door kleurrijk uitgedoste helpers. Bij Riche wordt hij opgewacht door de Boxmeerse burgerij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant