Het rariteitenfestival op de Bakelgeert.
Het rariteitenfestival op de Bakelgeert.

De Bakelgeert viert 40-jarig jubileum van docenten met Rariteitenfestival

Onderwijs 520 keer gelezen

BOXMEER | Op de Bakelgeert was het feest de afgelopen week. Het 40-jarig jubileum van Maria Albers en Henk Coppus werd gevierd. De kinderen deden mee aan een spelactiviteit en een activiteit naar keuze. Ook gingen ze op bezoek bij de maffe verhalenverteller.

Aan het eind van de lesdag presenteerden ze hun kunsten. Kinderen lieten een bloemenrariteitenkabinet, circusacts en bijzondere proefjes zien. Ze deden een circusdans, maakten 'spinnensoep', 'afgehakte vingers' en 'vampiergebitjes', die heerlijk smaakten. Andere kinderen legden de dag vast in foto's, interviews en film als razende reporters. Zo was er voor elk wat wils.
"Het was een fantastische dag", aldus de jubilarissen. "In die veertig jaar is het onderwijs behoorlijk veranderd. Ook de kinderen gedragen zich nu anders dan in de beginjaren." Dat Albers en Coppus zich hierin hebben doorontwikkeld, staat vast. "Onze collega's hebben veel oog voor de kinderen. Ze zijn daarnaast nog altijd in ontwikkeling en hebben laten zien onze daltonwaarden samen met onze jongere collega's uit te dragen," stelt Paula Visser, directeur van de Bakelgeert. "We zijn er trots op dat zij nog steeds zo leergierig zijn. Daarmee zijn ze een voorbeeld voor ons team, maar ook voor de kinderen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant