Het versterken van het Cuijkse centrum is één van de zeven onderwerpen die tijdens de Burgerbegroting aan bod komen.
Het versterken van het Cuijkse centrum is één van de zeven onderwerpen die tijdens de Burgerbegroting aan bod komen.

Kom 19 april meepraten over Cuijkse burgerbegroting

Politiek 308 keer gelezen

CUIJK | Bewoners van de gemeente Cuijk worden uitgenodigd om woensdag 19 april (morgen) in de Schouwburg Cuijk mee te denken, praten en beslissen over zeven thema's die deel moeten gaan uitmaken van de burgerbegroting.

Een burgerbegroting is een vorm van directe democratie, waarbij de burgers zelf beslissen hoe een gemeentelijk of overheidsbudget (of een deel ervan) wordt besteed. "Vindt u dat er meer geld naar een onderwerp moet? Waarom? En heeft u een idee waar dat extra geld vandaan moet komen? Kom dan woensdag naar de Schouwburg", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Onderwerpen
Een werkgroep bestaande uit zo'n twintig inwoners van de verschillende wijken en dorpen van de gemeente Cuijk, heeft zeven onderwerpen uitgekozen en is daarbij ook geholpen door het Digitaal Inwonerspanel van de gemeente Cuijk. Het gaat om het versterken van de lokale economie, het versterken van het centrum van Cuijk, meer inwoners gaan sporten en bewegen, beter en langer thuis kunnen wonen, investeren in taalonderwijs en -educatie, meer burgerparticipatie én plekken voor jeugd in elke wijk en elk dorp.
"Het gaat hier niet over het meepraten over het opruimen van blaadjes, maar echt over het vooraf invloed kunnen uitoefenen op gemeentelijk beleid", aldus mede-initiator Joost Hendriks van CDA Cuijk. "Mensen die mondig zijn en betrokken willen zijn, kunnen we goed gebruiken."
De burgerbegroting is woensdag 19 april vanaf 19.00 uur in de Schouwburg Cuijk. Meer weten? Zie www.facebook.com/burgerbegrotingcuijk of www.cuijk.nl/burgerbegroting

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant