Lukas Reijnen (midden), Mario Janssen, Joris Gerrits, Stan Cremers en Leon Loonen houden op zondag 7 mei een Foodtour in Cuijk-centrum. (foto: Diana Derks)
Lukas Reijnen (midden), Mario Janssen, Joris Gerrits, Stan Cremers en Leon Loonen houden op zondag 7 mei een Foodtour in Cuijk-centrum. (foto: Diana Derks)

Foodtour Cuijk: 'Willen dorpsfeestgevoel creëren'

Onderwijs 1.193 keer gelezen

CUIJK | Voor het derde jaar op rij organiseren leerlingen van ROC de Leijgraaf in Cuijk een Foodtour. Op zondag 7 mei kan in het Cuijkse centrum met behulp van een stempelkaart een culinaire rondgang worden gemaakt langs tien horecabedrijven voor een smakelijk hapje. "Tien hapjes voor een tientje", legt Lukas Reijnen uit.

Door Martijn Schwillens

Samen met vier andere leerlingen (Mario Janssen, Joris Gerrits, Stan Cremers en Leon Loonen) vormt Lukas de organisatie van de Foodtour. "Dit is ons afstudeerproject van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca", zegt Lukas. Joris vervolgt: "De vorige twee edities waren al een succes, maar we willen voor dit keer de kwaliteit van de hapjes nog verder omhoog brengen. Daarnaast doen dit jaar maar liefst 18 bedrijven mee, bijna tien meer dan vorig jaar. De Leijgraaf zal zelf ook twee stands hebben. We hebben op 7 mei twee routes. Na het succes van de vorige twee edities hopen we dit keer op 500 tot 600 deelnemers."

Variëteit en kwaliteit
Deelnemende bedrijven bepalen zelf welk hapje zij willen presenteren. De organisatie ziet wel toe op variëteit en kwaliteit. "Want we willen natuurlijk niet dat iedereen met hetzelfde hapje komt. Als we teveel zalm of pulled pork hebben, zullen we deelnemers vragen iets anders te maken. We zijn nu de inventarisatie aan het maken", vertelt Stan. Joris: "Maar er is echt voor iedereen wel wat, van cheesecake tot spareribs en van voorgerechtjes tot desserts."

'Dorpsfeestgevoel creëren'
"Het Centrummanagement heeft dit jaar budget beschikbaar gesteld, waardoor we op het Louis Jansenplein pagodetenten kunnen plaatsen waar sommige bedrijven van buiten het centrum zich gaan presenteren", vertelt Lukas. De organisatie van de Foodtour, dat de helft van de opbrengst doneert aan Join 4 Energy, wil er echt een eendaags evenement van maken. "Er komt ook een foodtruck en zanger Henk van den Boom komt spelen. We zijn op dit moment nog bezig met meer muzikanten en bij één van de bedrijven is ook een kunstexpositie van John van Schipstal (beeldend werk) en Bernadette Schampers (schilder)", verduidelijkt Stan. Lukas tot slot: "Het gaat niet alleen om eten, maar zeker ook om sfeer. We willen een dorpsfeestgevoel creëren, zodat je er graag met je vrienden of gezin naartoe wil gaan."
De Foodtour is zondag 7 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Kaarten à 10 euro in de voorverkoop bij diverse adressen in Cuijk of op de dag zelf in de tent op het Louis Jansenplein (startpunt looproute). Info via foodtourcuijk@gmail.com of op www.facebook.com/foodtourcuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant