ROC De Leijgraaf aan de Jan van Cuijkstraat 52 in Cuijk houdt op 8 mei een informatiebijeenkomst. (foto: ROC De Leijgraaf)
ROC De Leijgraaf aan de Jan van Cuijkstraat 52 in Cuijk houdt op 8 mei een informatiebijeenkomst. (foto: ROC De Leijgraaf)

ROC de Leijgraaf start met patisserie opleiding in Cuijk

Onderwijs 746 keer gelezen

CUIJK | Het komende schooljaar 2017-2018 voegt ROC de Leijgraaf de nieuwe eenjarige opleiding patisserie toe aan het toch al gevarieerde aanbod. Om alle belangstellenden te informeren, is op maandag 8 mei van 11.00 tot 13.00 uur een informatiebijeenkomst bij ROC de Leijgraaf in Cuijk. Hier zal op een creatieve wijze meer informatie gegeven worden over deze patisserie opleiding.

Deze opleiding is ook door niet-leerlingen te volgen en bestaat uit zeven modules van elk vijf weken. Elke module start met een masterclass door een topper op dat vakgebied. Jeroen van den Heuvel (46 jaar) uit Mill is sinds 2006 docent consumptieve technieken bij ROC de Leijgraaf. "Voor ik docent werd heb ik een aantal jaren als chef-kok gewerkt bij gerenommeerde restaurants en cateringbedrijven. Ook daar had patisserie al vaak mijn belangstelling, maar ik wilde er meer van weten." ROC de Leijgraaf bood hem die mogelijkheid. Jeroen: "De afgelopen 6 jaar heb ik diverse gespecialiseerde patisserie-cursussen gedaan. Niet alleen om zelf de kneepjes van dit vak te leren, maar ook om het als docent over te kunnen brengen op de leerlingen. Patisserie is een op zich staand specialistisch vak, maar past uitstekend als aanvulling bij onze opleidingen voor kok. Want bij een dessert is de kennis van een patissier prima toepasbaar."

Patisserie
Bij patisserie gaat het er om producten te maken die niet alleen een genot zijn voor de smaakpapillen, maar ook fantastisch zijn om naar te kijken. Het woord patisserie is afkomstig uit België en afgeleid van het woord suiker. De informatiebijeenkomst wordt maandag 8 mei van 11.00 uur tot 13.00 uur gehouden op de vestiging van ROC de Leijgraaf aan de Jan van Cuijkstraat 52 in Cuijk. Meer informatie via tel. (088) 017 00 00 of zie www.leijgraaf.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant