Myllesweerd heeft het nieuwe theaterprogramma gepresenteerd.
Myllesweerd heeft het nieuwe theaterprogramma gepresenteerd.

Cabaret, concerten en toneel in nieuw seizoen Myllesweerd

Kunst en cultuur 166 keer gelezen

MILL | Het nieuwe theaterseizoen van Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill heeft weer veel te bieden. Van cabaret tot Brabantse muziek en van theaterconcerten tot toneelvoorstellingen. Er is voor groot en klein een gevarieerd programma samengesteld.

De opening van het nieuwe theaterprogramma kent een buitengewoon Brabants karakter met een Brabantse Middag (met zangeres Lya de Haas en informatie over 'Mill van vroeger') op vrijdag 1 september en de show 'Schroot' van Rob Scheepers de dag erop. Omdat Myllesweerd dit jaar vijf jaar bestaat, zijn beide voorstellingen gratis te bezoeken. De gratis kaartjes zijn vanaf maandag 15 mei uitsluitend af te halen bij de balie (maximaal 4 personen, op is op).

Theaterprogramma
Het nieuwe theaterseizoen krijgt op vrijdag 29 september een vervolg met cabaretier Mark van de Veerdonk, die zijn show 'KaasKleum' zal opvoeren. De rest van het programma is als volgt: 'Prinses op de Erwt' (musical, woensdag 4 oktober), 'Hier' van Leonie Meijer (theaterconcert, zaterdag 14 oktober), 'Wie bang is, krijgt ook klappen' van Marc de Hond (cabaret, vrijdag 27 oktober) en de Brabantse Middag ('Mill van vroeger' en muziek van toen, woensdag 8 november). Het kalenderjaar wordt zondag 17 december afgesloten met een kerstconcert van Gitarando.
De Nuffe Tantes luiden op zondag 7 januari 2018 met muziektheater 'Eenuf is eenuf' het nieuwe jaar in. Aansluitend volgen 'Als ik mezelf kon zijn' van Braboneger Steven Brunswijk (cabaret, zaterdag 3 maart), 'Olaf en de Pretraket' van Kleintje Kaf (muziektheater, woensdag 7 maart), 'Something so Real' van René van Kooten en Shifting Daylight (theaterconcert, zaterdag 17 maart), Meidenmiddag (met meidendingen en -film, op zaterdag 24 maart), lunchconcert Gitarando (zondag 25 maart), 'Vier keer leuk!' van de Cabaretpoel (vrijdag 6 april), 'Mannetje Grijs' van Kindertheater Pimpernel (woensdag 11 april) en 'Held' van Fuad Hassen (cabaret, zaterdag 21 april).

Open dag en ticketverkoop
Vanwege het 5-jarig jublieum heeft Myllesweerd ook extra films geprogrammeerd op 30 en 31 augustus en zondag 3 september. Welke films dat zijn, is nog niet bekend. Op zondag 3 september is ook een open dag bij Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Huurders en gebruikers zullen zich die middag aan het publiek presenteren. In het nieuwe seizoen is het mogelijk op stoelnummer te reserveren via www.myllesweerd.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de diverse shows.

Rob Scheepers komt met zijn (gratis te bezoeken) voorstelling 'Schroot' naar Mill. (foto: Nicole Minneboo)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant