Het terrein achter de Genneper Molen wordt mogelijk ontwikkeld. (foto: Jos Gröniger)
Het terrein achter de Genneper Molen wordt mogelijk ontwikkeld. (foto: Jos Gröniger)

Nieuw voorstel voor terrein bij Genneper Molen

Politiek 303 keer gelezen

GENNEP | Er is mogelijk een nieuwe invulling van het terrein van de voormalige gemeentewerf bij de Genneper Molen in Gennep. Op het braakliggende perceel dat vanaf de Highlander Bridge langs de Niers richting rondweg loopt is een complex met maximaal tien wooneenheden gepland. Dat blijkt uit het voorstel dat het college van B en W van Gennep voorlegt aan de gemeenteraad.

Door Jos Gröniger

Het plan vloeit voort uit de bijdragen die de bezoekers van de informatiebijeenkomst in februari. Het Gennepse college belegde deze avond op verzoek van de gemeenteraad. In een recent verleden werd de stekker getrokken uit het heel wat ambitieuzere plan 'Keramiek Experience'. Dat voorzag in een hotel aan de Niers en de opwaardering tot expositieruimte van de, vanwege de markante bouw gespaarde, voormalige kantine van de brandweerkazerne. Ook zou er een plein aan het water komen. De plannen bleken te hoog gegrepen, geen partij kon tot concrete invulling komen.

Ambities
De ambities van het nieuwe plan zijn een stuk bescheidener. "We ontdekten dat de inwoners de plek te bijzonder vonden om er hotels te bouwen. Zij zouden er in plaats van recreëren liever wonen indien er plannen voor komen", vertelt wethouder Jan Welles (KERN).
De plannen voor de Genneper Molen bestaan uit een plein dat een verbinding vormt tussen het centrum en de Niers. Ook wordt het parkeerterrein bij het notariskantoor wordt opnieuw ingericht. Het groene plein ontstaat tussen het gebouw dat tegenover de Genneper Molen komt en een ander bouwwerk aan de westzijde van het terrein waarin mogelijk horeca ondergebracht kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant