Kazemattenmuseum in Grave. (foto: ©Weijsters&Kooij)
Kazemattenmuseum in Grave. (foto: ©Weijsters&Kooij)

Beleef de militaire historie van Grave

Kunst en cultuur 214 keer gelezen

GRAVE | Op zaterdag 20 mei vindt de Open Monumentendag Special 'Militair Erfgoed' in Grave plaats. Deze vierde editie van de Special, van 12.00 tot 16.00 uur, laat de militaire historie van Grave en haar omgeving herleven. Liefhebbers van monumenten en militair erfgoed kunnen diverse monumenten en musea gratis bezoeken.

De vestingstad Grave ademt de bewogen militaire geschiedenis uit met haar vestingwerken, Hampoort, Kazematten en diverse musea. In het pittoreske centrum zijn nog authentieke kasseiwegen en 17e en 18e-eeuwse huizen, en fraaie en nauwe steegjes.

Activiteiten
Op de Generaal de Bonskazerne kan men onder andere een tentoonstelling van militaire voertuigen uit de jaren '50, '60 en '70 en een preview van het toekomstige munitiemuseum zien. Kinderen kunnen leren hoe een steenslot musket geladen en afgeschoten wordt zoals soldaten dat deden in 1794. Tevens is voor eigenaren en liefhebbers van historische panden de Erfgoedfair te bezoeken. Dit tweejaarlijkse evenement biedt informatie en inspiratie over wonen in historie.
Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur met een origineel militair voertuig pendelen tussen de kazerne, het centrum van Grave, de Hampoort en het Kazemattenmuseum. In het centrum is onder meer een rondleiding door de vesting. Uniek is ook een groot trebuchet (middeleeuws slingerarm-artilleriewapen) wat in werking te zien is bij de Hampoort. Meer informatie via www.openmonumentendag.nl

Lees meer in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 16 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant