In het kader van ‘Stadhuis Gennep 400 jaar’ hebben de vierdejaars mavoleerlingen van Elzendaalcollege Gennep als eindexamenproject bij het vak tekenen een eigen vertaling van het stadhuis van Gennep gemaakt.
In het kader van ‘Stadhuis Gennep 400 jaar’ hebben de vierdejaars mavoleerlingen van Elzendaalcollege Gennep als eindexamenproject bij het vak tekenen een eigen vertaling van het stadhuis van Gennep gemaakt.

Tekeningen leerlingen Elzendaalcollege reizen door de regio

Onderwijs 438 keer gelezen

GENNEP | In het kader van 'Stadhuis Gennep 400 jaar' hebben de vierdejaars mavoleerlingen van Elzendaalcollege Gennep als eindexamenproject bij het vak tekenen een eigen vertaling van het stadhuis van Gennep gemaakt. Deze werkstukken reizen van de ene naar de andere expositie.

Al aan het begin van het schooljaar waren de leerlingen met hun tekenbord rondom het stadhuis te vinden, om het karakter van het gebouw en de vele details op papier te krijgen. De tientallen potlood-, houtskool-, en krijtstudies kregen op de Markt en in de Niersstraat vorm. Enige tijd geleden hebben de tekenleerlingen hun examenwerkstuk afgerond en zijn de dertien verschillende interpretaties van het stadhuis al op meerdere plekken tentoongesteld, bijvoorbeeld tijdens de opening van 'Stadhuis Gennep 400 jaar', maar ook op een beurs in het Duitse Kalkar. "Wederom een voorbeeld van een mooie samenwerking met de gemeente", vertelt docent Els Luijben als coördinator van dit project. "De leerlingen hebben ook buiten de gemeentegrenzen veel complimenten gekregen."

Markt
Op 10 en 11 juni zijn de werkstukken te zien op een theater- en kunstmarkt die door evenementenorganisatie Summmertime in samenwerking met het "Niers Kunst Collectief" en vele anderen in het centrum van Gennep georganiseerd wordt.

Summmertime
"Behalve Summmertime staat ook een scala van evenementen gepland rond het Stadhuis Gennep, dat dit jaar 400 jaar bestaat", aldus Marian Leideritz namens Summmertime, dat tussen vrijdag 9 juni en zaterdag 26 augustus in het centrum van Gennep wordt gehouden: van een Kunst- en Theaterweekend tot Gilden Ontmoetingsdag, van Sacramentsprocessie tot Historisch Weekend en van concerten tot lezingen en nog veel meer.

Meer over Summmertime in De Maas Driehoek van dinsdag 23 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant