Afbeelding

Raadhuisplein en omgeving opnieuw ingericht        

Politiek 339 keer gelezen

MOOK | Begin maart is gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van het Raadhuisplein en omgeving. Na zeven weken noeste arbeid zullen de werkzaamheden voor het eerste deel van de herinrichting op  2 juni worden afgerond. Het tweede deel van de herinrichting betreft de voorzijde van de kerk en de beide toegangswegen naar de Maaskade. Dit deel zal opgepakt worden nadat het Waterschap Limburg klaar is met de werkzaamheden voor de dijkversterking in Mook.

Door de herinrichting van het Raadhuisplein en omgeving is het plein de etalage van de gemeente geworden. De mogelijkheden voor parkeren zijn beperkt en er zijn verschillende zitgelegenheden geplaatst. Hierdoor is het plein meer een verblijfsplein geworden. Tevens wordt door de herinrichting er een betere verbinding gecreëerd tussen de delen, aan beide zijden van de Rijksweg, van het centrum van Mook. Het is de bedoeling dat het materiaal dat is gebruikt voor het Raadhuisplein wordt doorgetrokken naar de Groesbeekseweg waar de woonzorgvoorziening en vijf grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Hierdoor ontstaat er een eenheid tussen deze delen van het centrum van Mook. De herinrichting van het Raadhuisplein en omgeving tezamen met de ontwikkeling aan de Groesbeekseweg en ook de herontwikkeling van Rijksweg 84 zorgen voor een vernieuwd en aantrekkelijk centrum voor Mook.

Vervolg
De werkzaamheden voor de herinrichting zijn nog niet klaar. Langs de Rijksweg worden in het najaar nog vier platanen geplant. Het tweede deel van de herinrichting wordt later opgepakt. De gemeente heeft ervoor gekozen om de herinrichting van dit gebied pas op te pakken nadat het Waterschap Limburg klaar is met hun werkzaamheden voor de dijkversterking. Hiermee wordt voorkomen dat schade ontstaat aan nieuwe materialen die gebruikt worden bij de herinrichting. Naar verwachting zal de nieuwe kademuur in 2018 worden opgeleverd. Direct aansluitend zal dit deel opnieuw worden ingericht. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant