Toeschouwers kijken vol bewondering naar een jongleuse met vuur tijdens Kunstival van vorig jaar.
Toeschouwers kijken vol bewondering naar een jongleuse met vuur tijdens Kunstival van vorig jaar.

Kunstival gaat volgend jaar in elk geval op herhaling

Algemeen 239 keer gelezen

VELP | Voor de tweede maal wordt in de kloostertuin van het voormalige klooster Mariëndaal in Velp het Kunstival gehouden. Anne-Marie Schraven is de grote kartrekker van het evenement dat zondag 10 september wordt gehouden.

"Ik doe het inderdaad bijna in mijn eentje", zegt Schraven. "Dan komt er wel erg veel op je af. Gelukkig is er na dit jaar een commissie die er zich mee bezig gaat houden."
Tijdens Kunstival krijgen professionele kunstenaars uit de regio, maar ook nationale en internationale exposanten, de gelegenheid om in marktkramen hun werken te exposeren en te verkopen. Het aanbod is zeer divers: van beeldhouwwerk tot schilderkunst, van sieraden tot graffiti en tatoeëren.
In de tuin wordt kunst afgewisseld met straattheater, optredens, een steltloper en folk- en jazzmuziek. Zo treedt onder meer Kunst met Peren op. Voor de kinderen en jongeren zijn er de hele dag workshops en optredens met dans en schilderen. Even uitrusten kan op het muziekplein tussen de foodtrucks die er staan voor de inwendige mens. "Kunstenaars die vorig jaar hebben deelgenomen zijn er dit jaar niet bij", zegt Schraven. "We willen namelijk elke keer andere deelnemers uitnodigen voor Kunstival. Zet er dat maar bij in de krant. Dan hoeft niemand zich af te vragen waarom hij of zij dit jaar niet is gevraagd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant