Afbeelding

Waterschap test innovatieve techniek voor inspectie persleidingen

Algemeen 415 keer gelezen

GRAVE | Waterschap Aa en Maas doet dinsdag 12 september een test om op innovatieve wijze riooltransportleidingen te inspecteren. Dat gebeurt in de 4,7 kilometer lange leiding tussen Grave en Reek.  

Voor het inspectiewerk wordt de nieuw ontwikkelde smart pig ingezet. Het is een 'intelligente' pig met allerlei meetapparatuur. De nieuwe techniek moet het mogelijk maken rioolleidingen over de gehele lengte inwendig te inspecteren.
Peter van Dijk van waterschap Aa en Maas: "Leidingstelsels die afvalwater transporteren verouderen. Op dit moment controleren we deze leidingen steekproefsgewijs. Met meer inzicht in de daadwerkelijke staat van de leidingen, kunnen we de resterende levensduur veel beter bepalen. En daardoor beter keuzes maken ten aanzien van onderhoud en vervanging. Waterschap Aa en Maas beheert alleen al bijna 400 kilometer transportleidingen, we hebben het dus over slimmer investeren en mogelijk forse kostenbesparingen in Nederland."
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschapsbedrijf Limburg, waterschap Zuiderzeeland, Acquaint en waterschap Aa en Maas werken samen aan de ontwikkeling van deze inwendige inspectietechniek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant