Afbeelding

Overvliegende helikopters in verband met trainingen kunnen voor overlast zorgen

Algemeen 413 keer gelezen

REGIO | Inwoners van deze regio moeten in de periode van 11 september tot 1 april 2018 's avonds rekening houden met overvliegende helikopters van de Koninklijke Luchtmacht.

Dan vliegen helikopters vanaf vliegbasis Gilze-Rijen, Maritiem Vliegkamp De Kooy in Den Helder en vliegbasis Deelen naar verschillende militaire oefenterreinen in Nederland. De trainingen worden regelmatig uitgebreid met eenheden van de Koninklijke Landmacht of Koninklijke Marine. Bemanningen van helikopters, jachtvliegtuigen en transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies. Veel training gebeurt in een vliegsimulator, maar praktijktraining blijft nodig, ook als het donker is. Het avondvliegen gebeurt in principe van maandag tot en met donderdag. Om uiterlijk 00.00 uur moeten de vliegtuigen teruggekeerd zijn op de vliegbases, maar altijd wordt geprobeerd om de oefeningen al rond 23.00 uur te beëindigen. Het oefenen in de avonduren bereidt de bemanningen voor op een breed scala aan missies, waar ook ter wereld. 
Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar.
Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder. Klachten uit de directe omgeving van vliegbasis Eindhoven kunnen worden ingediend op samenophoogte.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant