Burgemeester Peter de Koning (links) met presentator Chris Smits tijdens de eerste uitzending van Omroep Maasduinen in de studio bij Pica Mare.
Burgemeester Peter de Koning (links) met presentator Chris Smits tijdens de eerste uitzending van Omroep Maasduinen in de studio bij Pica Mare.

Gennep News krijgt voorkeur voor zendtijdmachtiging

Algemeen 545 keer gelezen

GENNEP | Omroep Maasduinen lijkt de zendtijdvergunning in de gemeente Gennep kwijt te raken, nu het college de voorkeur uitspreekt de machtiging aan Gennep News te verlenen.

Burgemeesters en wethouders in Gennep stellen de gemeenteraad voor het Commissariaat voor de Media (CvdM) te adviseren de zendtijdvergunning voor de komende vijf jaar aan Gennep News toe te kennen.
Sinds 2012 is Omroep Maasduinen (voorheen Stichting Lokale Omroep Gennep en Omstreken) de zendgemachtigde in de gemeente Gennep. De zendtijdvergunning dient steeds voor een periode van vijf jaren aangevraagd te worden. Omdat het CvdM van Omroep Maasduinen en van Gennep News een vergunningaanvraag ontving kreeg de gemeente Gennep de opdracht deze aanvragen te bundelen. Per gemeente wordt één zendtijdmachtiging verstrekt.
Het Gennepse college ging afgelopen maanden in gesprek met beide kandidaten, en ook werd de raad in juli getoetst. "De gesprekken verliepen vredig maar de standpunten waren duidelijk. Er moest nog het nodige water naar de zee", vertelde burgemeester Peter de Koning afgelopen week, "Tot een bevredigend resultaat hebben de gesprekken niet geleid."
Omdat de twee aanvragen bleven bestaan heeft het college een voorstel gemaakt. "We hebben daarbij gekeken naar onder andere de lokaalgerichtheid en het toepassen van de nieuwe media. Rekening houdend met de ontwikkelingen voor de komende vijf jaren waarin het medialandschap op de schop gaat hebben we gekozen voor Gennep News. "De lokaalgerichtheid en nieuwe media gaven de doorslag", aldus De Koning. "Bovendien gaf Gennep News aan met de beschikbare middelen (Gennep betaalt jaarlijks 8.000 euro, red.) uit de voeten te kunnen. Dat was bij Omroep Maasduinen niet het geval." Maandag 2 oktober neemt de gemeenteraad het besluit, 28 oktober gaat de nieuwe vergunning in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant