De Sint Jozefkerk in De Valuwe in Cuijk.
De Sint Jozefkerk in De Valuwe in Cuijk.

Verbouw Jozefkerk Cuijk ruim twee ton duurder

Algemeen 564 keer gelezen

CUIJK | De verbouw van de Sint Jozefkerk in De Valuwe Cuijk tot multifunctionele accommodatie (MFA) valt een stuk duurder uit. Het gaat om 231.000 euro, inclusief btw.

Dat heeft te maken met de aanbesteding. B en W van Cuijk hadden eerder tijdens het proces – de voorbereiding van het project is enkele jaren geleden al begonnen – becijferd voor welk bedrag aannemers de verbouwing zouden kunnen doen. Inmiddels is de crisis in de bouw echter voorbij en als er meer vraag is naar materialen en bedrijven, stijgen de prijzen van leveranciers en bouwers. Vlak voor de zomer heeft de gemeente een aanbesteding gehouden. Het bedrag waarvoor de laagste inschrijvers de klus willen uitvoeren, 'viel tegen', aldus B en W. Het verschil met de eerdere raming bedraagt 231.000 euro.
Op het gemeentehuis is alles nog eens goed doorberekend. Ook is er gekeken naar potjes her en der waaruit nog wat te halen viel. Uiteindelijk denken B en W dat de ruim 2 ton bij elkaar te harken is zonder opnieuw aan de gemeenteraad extra geld te hoeven vragen.

Fonds
Zo durven B en W het aan om het bedrag dat in de begroting voor onvoorziene uitgaven was opgenomen, 138.000 euro, direct in de verbouwkosten te steken. 75.000 euro wordt gehaald uit een fiscaal fonds dat voor duurzaamheid in De Valuwe was bedoeld. Uit de grondexploitatie van de revitalisering van de wijk is 13.000 euro te halen en ten slotte denken B en W dat de resterende 5.000 euro bezuinigd kan worden tijdens het werk.
Al met al heeft het wel geleid tot een vertraging van zeven weken. De planning is dat begin februari de MFA opgeleverd wordt. De opdracht is gegund aan BCP Bouw uit Cuijk, Megens Elektrotechniek uit Milsbeek en Gebr Janssen BV uit Beugen.
In de MFA komen onder meer een wijkcentrum, de GGZ Oost Brabant, Fysiotherapie De Valuwe, maar ook een kaarsenkapel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant