De theatercrew met (vlnr) Elizardo Laclé, Jos Wetzel, Jan Peters, Riet van Lith, Anneke Derks van de  Ven, Marita Bos en Michel van den Berg.
De theatercrew met (vlnr) Elizardo Laclé, Jos Wetzel, Jan Peters, Riet van Lith, Anneke Derks van de Ven, Marita Bos en Michel van den Berg.

Bijzondere afsluiting jubileum van Boxmeersche Harmonie

Algemeen 520 keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeersche Harmonie sluit het 150-jarig jubileum af met een uniek hoogstandje met als titel: Harmonie tussen Muziek en Theater.

Jan Peters, bedenker, tekstschrijver en regisseur van het project, verdiepte zich in de plaatselijke harmonie toen hem werd gevraagd mee te denken over de afsluiting van het jubileumjaar. "Ik vind dat de harmonie terug de straat op moet. Zo herinneren vele mensen een harmonie of fanfare zich ook. Dat werd mijn uitgangspunt."
Peters houdt woord en stuurt de harmonie weer de straat op, en wel op zondag 16 september. Om 13.00 uur verzamelen muzikanten en publiek in het Weijerpark. Van daaruit begint de jarige aan een ouderwetse rondgang door Boxmeer. Bij een aantal markante plekken wordt halt gehouden. Op elke plek wordt muziek gespeeld door telkens een ander orkest met roots in de harmonie. Ook op elke plek wordt Italiaans improvisatietheater opgevoerd. Daarin komt telkens de historie van Boxmeer aan bod.
De plaatsen waar de harmonie halt houdt zijn het Kasteel aan de Veerstraat, het Rustaltaar op het Zand, de Koningsrotonde en het Wilhelminaplein waar om 18.30 het jubileumjaar officieel wordt afgesloten. En bij slecht weer? "Dan leggen we provisorisch de route in zaal Riche af", zegt Peters.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant