Sjaak van der Linden in de Rijkevoortse sportzaal met het Groen Certificaat.
Sjaak van der Linden in de Rijkevoortse sportzaal met het Groen Certificaat.

Sporthal Rijkevoort loopt voorop in de groene revolutie

Algemeen 369 keer gelezen

RIJKEVOORT | De sporthal in Rijkevoort neemt het voortouw op het gebied van duurzaamheid. Het dak is voorzien van zonnepanelen en zonnecollectoren. Maar er gebeurt nog meer.

Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de huidige verlichting over te zetten naar LED. Sjaak van der Linden van IndiEco en Arjan Dekkers van de Energie Adviesbank werken samen om bedrijven en particulieren te voorzien van de juiste informatie wanneer zij over willen stappen naar duurzame maatregelen.
"Besparen op je energieverbruik gaat hand in hand met duurzame maatregelen", aldus Arjan Dekkers. "Helaas wordt er vaak onjuiste informatie verstrekt en alleen gekeken naar het eigen gewin van de aanbieders. Dit moet en kan écht anders. Veel ondernemers zijn zich er niet van bewust dat buiten een flinke besparing zij ook moeten voldoen aan wettelijke regels op het gebied van de Wet Milieu Beheer", benadrukt Van der Linden. De sporthal Rijkevoort heeft het officiële Groen Certificaat met bijhorend groenlabel overhandigd gekregen van de Energie Adviesbank. "Het certificaat werkt natuurlijk als een stukje promotie, maar we willen vooral zoveel mogelijk bedrijven ervan overtuigen dat het tijd is om kritisch naar hun energie verbruik te kijken en hierin stappen te ondernemen", zegt Dekkers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant