Re-enactors met hun legervoertuigen in Grave.
Re-enactors met hun legervoertuigen in Grave.

Voor de derde keer De slag om de elfde brug

Algemeen 338 keer gelezen

GRAVE | Zaterdag 16 september en zondag 17 september wordt in Grave voor de derde keer het evenement De Slag om de elfde brug gehouden. 

Het doel is het herinneren en herdenken van de inname van de Graafse brug, nu John Thompsonbrug, op de Duitse bezetter op 17 september 1944. Gedurende het weekeinde wordt een kampement opgezet in de stijl zoals de Amerikaanse legereenheid dit in 1944 zou hebben kunnen doen.
Het programma voor zaterdag 16 september: 
10.00 uur:  kampement aan de Mars en Wijthdijk open en te bezichtigen.
11.00 uur:  rondrit door de stad met lichte voertuigen en re-enactors anno 1944.
Route: Mars en Wijthdijk, N324, Trompetterstraat, Rogstraat, Markt (stop), Hoofdwacht, Bagijnestraat, Koninginnedijk, Catharinahof (stop), Industriestraat, N324, Mars en Wijthdijk.
15.00 uur:  mock battle op kazemat Noord. Kazemat Noord wordt met een schijngevecht ingenomen op de Duitse bezetter. Er wordt gebruik gemaakt van originele wapens en knalmunitie (blanks).
17.00 uur: kampement gesloten voor bezoekers.
Zondag 17 september:
10.00 uur: kampement aan de Mars en Wijthdijk open en te bezichtigen.
11.00 uur: mock battle op kazemat Noord. Kazemat Noord wordt met een schijngevecht ingenomen op de Duitse bezetter. Er wordt gebruikgemaakt van originele wapens en knalmunitie (blanks).
15.00 uur: mock battle op kazemat Noord. Kazemat Noord wordt met een schijngevecht ingenomen op de Duitse bezetter. Er wordt gebruik gemaakt van originele wapens en knalmunitie (blanks).
17.00 uur: Kampement gesloten voor bezoekers. Tevens opruimen kampement.
18.00 uur: Verzamelen voor de jaarlijkse herdenking.
19.00 uur: Herdenking bij het monument aan de John S, Thompsonbrug
Tijdens de rondrit door Grave zullen voor het eerst gepantserde jeeps meerijden.Tijdens de stop op de Markt en bij het Catharinahof is er gelegenheid om de re-enactors en de voertuigen uitvoerig te bevragen en te bekijken.
Bezoekers kunnen hun auto parkeren aan de Koninginnedjjk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant