In april dit jaar werd een begin gemaakt met de aanleg van de Randweg, de komomleiding, in Haps.
In april dit jaar werd een begin gemaakt met de aanleg van de Randweg, de komomleiding, in Haps.

Misschien al in december over Randweg Haps

Algemeen 456 keer gelezen

CUIJK/HAPS - De kans bestaat dat eind december al over de nieuwe rondweg om Haps gereden kan worden. Dat zegt wethouder Gerard Stoffels van Cuijk, die dat gehoord heeft van aannemingsbedrijf BAM.

Stoffels houdt nog wel een grote slag om de arm. "Je weet het met die wintermaanden op komst natuurlijk nooit helemaal zeker. Maar zoals het er nu voorstaat, acht de aannemer het aannemelijk dat de nieuwe weg ergens in december al bereden kan worden; ze zijn heel optimistisch." De officiële opening is in het voorjaar van 2018 gepland. Volgens Stoffels is de aannemer, na het maken van rotondes, al met het werk van de daadwerkelijke weg gestart. De provincie Brabant is volgens de wethouder een heel eind opgeschoten met de aankoop van gronden van boerderijen die nog benodigd waren. Dat zou geen punt van belemmering meer zijn.
Nu de randweg, waar jarenlang op is gewacht, in zicht komt, kan Haps zich ook buigen over de vraag hoe de Kerkstraat er straks uit moet gaan zien. Dat is de doorgaande weg dwars door het dorp waar nu nog dagelijks vele vrachtwagens en personenauto's overheen rijden. De randweg is bedoeld om het dorp te ontlasten en loopt ten zuidwesten van het dorp van de Sint Hubertseweg (N264) via Putselaar en Lokkant naar de afrit van de A73 aan de Oeffeltseweg. Eerder heeft de gemeente Cuijk in het kader van de regeling IDOP, een leefbaarheidsfonds, al geld beschikbaar gesteld. Er is een klankbordgroep, samengesteld uit bewoners van het dorp, die samen met bureau Stad en Land en de gemeente de herinrichting van de Kerkstraat gaat voorbereiden. Op 19 september is er een eerste bijeenkomst van de betrokken partijen, als B en W van Cuijk een 'schouw' houden in het dorp. Er komen nog enkele avonden waarop iedereen zijn of haar zegje kan doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant