Artist impression van de Hansa-kliniek in Boxmeer.
Artist impression van de Hansa-kliniek in Boxmeer.

Brief aan gemeenteraad Boxmeer: 'Start Hansa-ziekenhuis nabij'

Algemeen 1.284 keer gelezen

BOXMEER | De start van oncologisch ziekenhuis Hansa is nabij. Dat zegt projectleider Pieter Angenent namens Hansa Oncology Clinics BV in een schrijven aan de gemeenteraad van Boxmeer. 

De raad vergadert vanavond in het gemeentehuis over het Rekenkamerrapport, waarin staat te lezen dat er veel is misgegaan rond het kankerziekenhuis dat er nooit is gekomen. Negen jaar terug werd de komst van het ziekenhuis aangekondigd. Het komt volgens de Rekenkamer erop neer dat het college al die jaren naïef achter de initiatiefnemers van het Hansa-project is aangelopen. Ook de 750.000 euro die het gemeentebestuur in de Hansa-plannen stak, kan de goedkeuring van de Rekenkamer allerminst wegdragen.
Donderdagavond wordt duidelijk of het college nog het vertrouwen heeft van een meerderheid van de gemeenteraad.
De brief van Hansa mag als een hart onder de riem van het college worden beschouwd. In de brief stelt Angenent onder meer nadrukkelijk dat Hansa Oncology Clinics BV en Hansa Real Estate BV niet failliet zijn. Ook een radio-interview mat PK-fractieleider Han Welbers uit Overloon was voor Angenent reden om op het laatste moment de brief nog te schrijven. Welbers heeft in dat interview volgens Angenent gezegd 'dat er nooit de intentie is geweest om die kliniek te bouwen.' Daarmee is volgens de briefschrijver een grens overschreden.
De volledige brief is te lezen op Boxmeer.nl, onder de knop Raadsinformatie, daarna Raadsvergadering aanklikken. Onderaan agendapunt 9c staat de Hansa-brief.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant