Zanggroep La Quatri.
Zanggroep La Quatri. Foto: Henk Baltussen

Muzikale tijdreis met Faklaf, La Quatri en Four x One

Algemeen 512 keer gelezen

MILSBEEK | In het kader van 400 Jaar Stadhuis Gennep en 500 jaar Reformatie Gemeente Gennep verzorgen zanggroep La Quatri, houtensemble Faklaf en koperkwartet Four x On zaterdag 7 oktober onder leiding van dirigent Theo Bindels een kleurrijk concert in de Milsbeekse parochiekerk. Dit concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
Het concert is opgezet als een muzikale tijdreis waar het publiek onder begeleiding van het Sint Lambertusgilde uit Milsbeek kennis maakt met de Gennepse stadsomroeper, vertolkt door Ton de Gier van de jubilerende Gennepse toneelvereniging Matigheid en Genoegen. Omdat de gemeente Gennep bekend staat als keramiekstad verleent ook Geert Jacobs met zijn keramisch orgel medewerking aan deze muzikale tijdreis.
In 1994 als kwartet begonnen, bestaat La Quatri anno 2017 uit acht dames onder leiding van Bertruke Wein. De roots van La Quatri liggen in Milsbeek. Naast de organisatie van het jaarlijkse sfeervolle kerstconcert in Milsbeek, treedt La Quatri geregeld op bij concerten. Ook luistert zij de jaarlijkse dodenherdenking op.

Faklaf is een houtensemble van professionele muzikanten én jong talent. Fluit, klarinet, hoorn en fagot gaan in Faklaf een muzikale relatie met elkaar aan dat resulteert in een breed scala aan kleur en klank.

Feestelijke koperklanken komen van het ensemble Four x One bestaande uit twee trompetten, een hoorn en een bariton.
Dit concert staat onder leiding van dirigent Theo Bindels. Hij schreef speciale arrangementen voor deze muziekgezelschappen zodat de veelzijdigheid van La Quatri, Faklaf en ensemble Four X One tijdens deze muzikale reis goed tot hun recht komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant