Een schuurtje achter de woning werd in de as gelegd. Foto: SK-Media
Een schuurtje achter de woning werd in de as gelegd. Foto: SK-Media

Asbest in tuinen en op straat na schuurbrand

112 618 keer gelezen

BEUGEN | Bij een schuurbrand achter een woning aan de Boxmeerseweg in Beugen is asbest terechtgekomen in tuinen, op opritten en de openbare weg. De gemeente Boxmeer liet in de nacht van maandag op dinsdag om 04.00 uur het bericht uitgaan naar omwonenden om ramen en deuren tot nader orde gesloten te houden. 

Even na 21.30 uur kreeg de brandweer de brandmelding door. Brandweerposten uit Boxmeer en Sint Antthonis bestreden de brand. Gedurende het blussen waren flinke knallen hoorbaar vanuit de brandende schuur. Eerste prioriteit was het behouden van woningen in de buurt van de schuur. Uit voorzorg werden dieren uit een naastgelegen woning gehaald. Tegen 23.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. In de schuur stonden twee auto's die zijn verwoest. Even voordat de brand werd ontdekt, had de bewoner van de woning een auto in de schuur gezet. Waardoor de brand kon ontstaan is onbekend. Er vielen geen gewonden. 
Een gespecialiseerd bedrijf heeft inmiddels onderzoek gedaan naar het vrijgekomen asbest en er is om 6.30 uur gestart met de opruimwerkzaamheden. Hiervoor wordt de Boxmeerseweg gedeeltelijk afgesloten. Deze werkzaamheden zijn in de loop van dinsdagochtend klaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant