Jac Jeuken (links) en Cor van Dijk in hun wijngaard Het Putsel in Haps. Foto: Diana Derks
Jac Jeuken (links) en Cor van Dijk in hun wijngaard Het Putsel in Haps. Foto: Diana Derks

Wijngaard Het Putsel: een goed bewaard geheim

Algemeen 2.104 keer gelezen

HAPS | Zelfs drones hebben de wijngaard tussen de maïs in Haps nog niet ontdekt, volgens Cor van Dijk en Jac Jeuken die vijftien jaar terug de eerste tien druivenstokken plantten aan de Putselaarstraat 7. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar maar liefst 800. Vorig jaar was de productie 600 flessen.

Dat de zwagers hun hobby-wijngaard Het Putsel noemen hoeft geen nader uitleg. En over groeien gesproken, ook het vakmanschap van Van Dijk en Jeuken is gegroeid. Ze mogen zich inmiddels met recht wijnboeren noemen. De twee hobbyisten doen alles zelf; van het kweken van de druiven tot het vinificeren en bottelen ervan tot witte, rode én zogenaamde schuimwijnen. Hoewel de productie van sjampanje, zoals ze het zelf noemen en schrijven, nog bescheiden is, is het toch de trots van Het Putsel. De volgens de traditionele methode gemaakte schuimwijn hebben ze dan maar ook een eigen naam gegeven: Hops Schuum. Na vijftien jaar tussen de Hapse druiven te hebben vertoefd, treedt het tweetal nu naar buiten. Dat doen ze met een open dag op 23 en 24 september tijdens de Open Dag Nederlandse Wijngaarden. Beide dagen opent Het Putsel tussen 11.00 uur en 17.00 uur de poorten van de wijngaard en de wijnkelder, want die hebben de zwagers ook. En proeven kan natuurlijk ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant