Douairière-kok Remko Roosenboom bij de ofyr, een soort vuurkorf die door het restaurant zondag wordt ingezet.
Douairière-kok Remko Roosenboom bij de ofyr, een soort vuurkorf die door het restaurant zondag wordt ingezet.

Proef op de som in Boxmeer met Proef de nazomer

Algemeen 390 keer gelezen

BOXMEER | Een hapje hier, een drankje daar en tussendoor een wandelingetje. En dat voor hoogstens 15 euro. Wie dat niet wil missen moet zondag 24 september met rood onderstrepen.

Die dag wordt in Boxmeer tijdens koopzondag het eet - en drinkfestijn Proef de nazomer gehouden. Alle ondernemers in het Boxmeerse centrum met een restaurant of snackbar of die anderszins gasten van een natje en een droogje voorzien, pakken die zondag breed uit. Ze laten die dag zien wat ze aan producten in huis hebben, hoe het wordt klaargemaakt en waar nodig wordt er uitleg bijgegeven. Het concept is simpel: de wandelaar die aan Proef de nazomer deelneemt, schaft bij de AH in Boxmeer een proefkaart aan. Er zijn drie verschillende. Op de culinaire kaart staan zes restaurants die met hun producten de smaakpapillen verwennen. Allemaal hapjes waarover is nagedacht, met goeie ingrediënten die een product vormen dat niet eerder werd geproefd. Er is ook een hapjes-kaart. Daarop staan maar liefst negen ondernemers die de fijnproevers voorzien van een ongetwijfeld heerlijke hap. De derde strippenkaart is uitermate geschikt voor de borrelaar. De vijf ondernemers die daar op staan serveren exquise mixdrankjes. Wie wil kan natuurlijk meerdere proefkaarten aanschaffen. "Dat is nu juist het mooie ervan", zegt Nikki Ronnes, die als uitbater van de Douairière op de culinaire- en borrelkaart staat. "Mensen hebben de keuze. Daarbij is het aantal eetgelegenheden op de verschillende kaarten te overzien. Eerder bij Culinair Boxmeer waren er kaarten zonder thema met meer dan tien adressen erop. Voor de deelnemers was het letterlijk rennen om op tijd klaar te zijn. Ze kwamen binnen, aten de hap op en waren weer snel weg. Dat werkte niet goed. Nu kunnen de Boxmeerse horecaondernemers in het centrum nog beter laten zien wat ze in huis hebben. De drie proefkaarten zijn een vooruitgang. Het ziet er allemaal erg strak uit. Je merkt dat het allemaal professioneler wordt." Proef de nazomer, zondag 24 september (12.00 uur - 17.00 uur), proefkaart Culinair (voor 24 september 12,50 euro, op 24 september 10 euro), Hapjes (10 euro of 7,50 euro), Borrel (5 euro of 3 euro), verkrijgbaar bij AH Boxmeer,
www.centrumboxmeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant