Eenzaam en alleen op pad in de Maasheggen.
Eenzaam en alleen op pad in de Maasheggen.

Geen halve marathon, wel 15 kilometer bij Maasheggenloop

Sport 360 keer gelezen

BOXMEER | Voor het eerst staat er geen halve marathon op het programma tijdens de Maasheggenloop die zondag 24 september voor de zestiende keer start.

In plaats van de ruim 21 kilometer, ruimt AV Sporting Boxmeer voor het eerst plaats in voor de afstand van vijftien kilometer. "De deelname op de halve marathon liet al langer te wensen over," legt wedstrijdsecretaris Guido Verdijck uit. "Daarbij is het een lange afstand die veel extra werk met zich meebrengt. Voor de vijftien kilometer bestaat normaal meer belangstelling. Hardlopers die vaak tien tot twaalf kilometer lopen kiezen er eerder voor om een keer de vijftien kilometer uit te proberen. Dat doen ze niet met de halve marathon. Dat vereist specifiekere voorbereiding."
Het aantal voorinschrijvingen voor de afstanden ligt volgens Verdijck op het niveau van voorgaande jaren. "Als mooier weer in het verschiet ligt wordt dat snel meer."
Voor de jongste hardlopers (tot 6 jaar) is er een Bambinoloop (250 meter). Voor de junioren (tot 16 jaar) wordt een 1 kilometer-jeugdloop uitgezet door de Steenstraat in Boxmeer.
Voor de senioren worden drie parcoursen uitgezet dwars door het Maasheggengebied van Boxmeer en Sambeek. De afstanden zijn 5, 10 en 15 kilometer. De starttijden zijn tussen 9.45 uur en 10.20 uur.
De Maasheggenloop start bij café-zaal 't Centrum, Steenstraat in Boxmeer. Info: www.avsportingboxmeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant