Basisschool Maria Goretti in Gennep mag een feestje gaan bouwen. Foto: MG
Basisschool Maria Goretti in Gennep mag een feestje gaan bouwen. Foto: MG

Basisschool Maria Goretti wint 10.000 euro

Algemeen 992 keer gelezen

GENNEP | Basisschool Maria Goretti uit Gennep heeft de Wecycle recyclecampagne-wedstrijd gewonnen en verdient daarmee een mini make-over voor hun school ter waarde van 10.000 euro. De tweede hoofdprijswinnaar is basisschool de Rietvink uit Breda. De twee scholen hadden met een heuse 'afvalmuur' en een 'apparatenrap' de meest originele ideeën om meer mensen enthousiast te maken over het inzamelen van verlichting en kleine elektrische apparaten. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.
              
Afgelopen voorjaar nodigde Wecycle alle basisscholen uit om voor Wecycle een 'recyclecampagne' te bedenken, die kinderen en hun ouders oproept om kleine apparaten en spaarlampen in te leveren op school, winkel of milieustraat. Apparaten en lampen kunnen namelijk heel goed worden gerecycled. Wecycle beoordeelde de inzendingen op inhoud en originaliteit. Jan Vlak, directeur Wecycle: "We hebben veel enthousiasme en creativiteit gezien in alle inzendingen. Goed dat kinderen op deze manier bezig zijn met hun toekomst. Recyclen maakt immers deel uit van de circulaire economie. Daarnaast krijgen de winnende basisscholen een steuntje in de rug, zeker nu steeds meer scholen een beroep moeten doen op ouders voor klusjes en schoonmaak."
Basisschool Maria Goretti sleepte de make-over binnen met een speciale 'afvalmuur'. Een klimmuur/speeltoestel waar je alleen in kunt als je een apparaat inlevert. Vervolgens kun je op de muur ontdekken hoe het apparaat wordt gerecycled. En zo wordt inleveren een feestje, volgens de leerlingen. Met de make-over wordt gekeken naar een opfrisbeurt van het schoolplein ter waarde van 10.000 euro.
Vijf andere scholen uit Born, Delft, Vlissingen, Willemsoord en Winschoten wonnen een karaokeset met hun inzendingen. 
De scholen mini make-over is financieel mogelijk gemaakt door de Stichting LightRec Nederland en de Stichting SVEG. Hierin zijn de producenten en importeurs verenigd van respectievelijk energiezuinige verlichting en elektrische gereedschappen. Zij zijn opdrachtgever aan Wecycle voor de inzameling en recycling van de producten die zij op de markt brengen.
Over Wecycle
Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen krijgen zodoende een nieuw leven. Hiervoor werkt Wecycle samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant