Wildcrossen blijft een groot probleem in veel bossen. Ook in Overloon.
Wildcrossen blijft een groot probleem in veel bossen. Ook in Overloon.

Auto's weren uit Overloonse bossen

Algemeen 497 keer gelezen

BOXMEER | Auto's moeten geen toegang meer kunnen krijgen tot de bossen in Overloon. Dat vinden burgemeester en wethouders van Boxmeer.

B en W gaan met de dorpsraad in overleg hoe dat plan gestalte kan krijgen. 'Auto's hebben daar niets te zoeken', stelt het college tijdens een gesprek over de begroting voor volgend jaar. "De bossen moeten vooral bestemd zijn voor fietsers en wandelaars zegt wethouder Jeu Verstraaten. "Anders is het met landbouwverkeer." Het probleem met wildcrossers, waarmee ook de bossen in Overloon te kampen hebben, is welhaast onoplosbaar, geven B en W aan. "We kunnen het alleen maar blijven ontmoedigen en doorgaan met gecoördineerde acties om ze in de kraag te kunnen grijpen," geeft burgemeester Karel van Soest aan.
Opvallend in de begroting voor 2018 is het groot aantal jongeren dat in 2016 naar Halt is verwezen. Een Halt-straf is bedoeld om grensoverschrijdend gedrag bij jongeren zo vroeg mogelijk te stoppen. De straf is ook een genoegdoening aan de slachtoffers. Per 10.000 inwoners kwamen in de gemeente Boxmeer 172 jongeren met Halt in aanraking, wat neerkomt op zo'n 480 jongeren. Het landelijke gemiddelde is 137 verwijzingen per 10.000 inwoners. Wethouder Willy Hendriks kan het hoge cijfer niet exact duiden. "Er zijn er bij die meerdere keren naar Halt moesten. Daarbij heeft Boxmeer een tijd lang een erg lastige groep jongeren gehad. Misschien dat Boxmeer er goed bovenop zit. Dan krijg je automatisch meer verwijzingen.'' Het inzetten van straatcoach helpt, volgens Hendriks. "Daarom gaan we er ook mee door."
Wethouder Peter Stevens kan goed nieuws melden omtrent de verkoop van industriegrond. "We willen elk jaar gemiddeld twee hectare verkopen, we zitten nu al op drie."
Andere speerpunten in de begroting zijn nieuwbouw van de brandweerkazerne in Oeffelt (waarschijnlijk vlakbij de rotonde), de bouw van levensloopbestendige woningen en uitvoering van het duurzaamheidsplan.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant