Marcel van den Akker en Vera van Els (rechts) bij het 'te koop-bord' in Langenboom.
Marcel van den Akker en Vera van Els (rechts) bij het 'te koop-bord' in Langenboom.

Buurtschapje op plaats van varkensstallen

Algemeen 795 keer gelezen

LANGENBOOM | In het buitengebied aan de rand van de bossen van Langenboom, op korte afstand van het dorp, is ruimte gemaakt voor de bouw van een buurtschapje.

Op deze locatie aan de Elleboogstraat en Reekseweg stond voorheen een varkensbedrijf. De stallen zijn gesloopt en nu liggen er vijf landelijke kavels. Tevens staat er een oude boerderijtje te koop.
In het gebied lag voorheen het zeugenbedrijf van Marcel van den Akker en Vera van Els. Vanwege strengere overheidseisen had het stel flink moeten uitbreiden om het bedrijf rendabel te houden. Iets waar de omwonenden geen voorstander van waren. Ook kwam er een flinke investering bij kijken. Daarom werd het plan opgevat om er een landelijk woongebied van te maken. "Dit is gebeurd met medewerking van de gemeente Mill en Sint Hubert", zegt Van den Akker. "De ontwikkeling heeft geen invloed op de overige woningbouw in Langenboom, omdat het via de regeling ruimte voor ruimte loopt."
Inmiddels zijn de stallen gesloopt en is de grond gezuiverd. Wat rest zijn vijf riante bouwkavels binnen een bestemmingsplan met veel mogelijkheden.
Het oude boerderijtje wat gebruikt was als kantoor heeft zijn functie als woning weer terug gekregen.
Omdat de Elleboogstraat geen doorlopende weg is, wordt er als het ware een klein buurtschapje gebouwd. De ligging is landelijk, maar neit bepaald in de middle of nowhere. Het plan is gesitueerd op een driesprong met de Reekseweg waar al bebouwing aanwezig is. Het dorp bevindt zich op fietsafstand. Meer informatie: www.planelleboogstraat.nl

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant