Niels van der Heijden op de plek waar Vivelli Cuijk volgend jaar de deuren opent. Foto: Diana Derks
Niels van der Heijden op de plek waar Vivelli Cuijk volgend jaar de deuren opent. Foto: Diana Derks

Vivelli grijpt met nieuwbouw in Cuijk tal van kansen

Algemeen 2.676 keer gelezen

HAPS/CUIJK | Er werd al jaren over gespeculeerd, maar nu is het dan zover: Sportschool Vivelli verlaat Haps om verder te gaan in Cuijk. Op de Spinding tegenover de Medipoort verrijst een splinternieuw fitnessgebouw dat 1 mei volgend jaar de deuren open.

De oude kleuterschool in Haps, waar Vivelli-oprichter Jan Reijs bijna dertig jaar terug zijn intrek nam met de sportschool, wordt gesloopt om plaats te maken voor woningen.
Vivelli-manager Niels van der Heijden ziet ernaar uit. "We grijpen alle kansen voor innovatie", zegt de Cuijkenaar in de Hapse Vivelli-vestiging, ooit een kleuterschool. "In Vivelli Cuijk vind je alles terug was Haps heeft te bieden. Daarnaast gaan we de sportliefhebbers nieuwe concepten aanbieden, zoals crossfit. Een combinatie van atletiek, turnen en krachttraining. Dat wordt in Cuijk een aparte ruimte. Helemaal nieuw is het opzetten van een Strong Viking Lab. Dat komt uit de eigen koker, is nog nergens in Nederland te vinden. Hier kunnen sporters oefenen voor de obstacle runs die gigantisch populair zijn. Binnen worden verschillende opstellingen geplaatst waar op getraind kan worden. Misschien dat in de toekomst ook buiten hindernissen worden geplaatst."
Het Strong Viking Lab is een mooi bruggetje naar de organisatie Strong Viking, een poot binnen Vivelli en opgericht door Vivelli-eigenaar Jan Reijs uit Haps. Strong Viking organiseert jaarlijks 17 obstacle runs met vele tienduizenden deelnemers. En de rek is er nog steeds niet uit. In Wijchen namen onlangs 16.000 sportievelingen deel. De runs zijn inmiddels uitgerold naar België, Duitsland en Denemarken. Strong Viking heeft twaalf vaste medewerkers die zich dagelijks met de runs bezighouden; van het ontwikkelen van nieuwe hindernissen tot het aanvragen van de vergunningen. Het Strong Viking-kantoor zit nu nog in de Wijchense Vivelli-vestiging en neemt volgend jaar zijn intrek in het nieuwe pand in Cuijk.
Momenteel heeft Vivelli in Wijchen en Haps zo'n tachtig medewerkers. Omdat in Cuijk meer concepten worden aangeboden en de openingstijden ruimer worden dan in Haps, zal het aantal medewerkers gaan toenemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant