Thuiscoach Evelien van Hoof en ambtenaar Alia Achour maakten begin oktober een voorstellingsronde op BS De Vonder. Foto: BS De Vonder
Thuiscoach Evelien van Hoof en ambtenaar Alia Achour maakten begin oktober een voorstellingsronde op BS De Vonder. Foto: BS De Vonder

Samenwerking met Team Toegang goed voor 't Ven

Algemeen 523 keer gelezen

VEN-ZELDERHEIDE |Voor inwoners van Ven-Zelderheide bestaat er sinds deze maand een laagdrempelige mogelijkheid om met hulpvragen over opvoeding en andere zaken met Team Toegang van de gemeente Gennep in overleg te treden. Tot het einde van het schooljaar is het ambulante loket, dat een pilotproject is, enkele maandagen vertegenwoordigd in basisschool De Vonder.

Op de maandagen 23 oktober, 13 en 27 november, 11 december, 8 en 22 januari, 5 maar, 16 april, 14 en 28 mei en 25 juni zetelen ambtenaar Alia Achour (Team Toegang) en thuiscoach Evelien van Hoof tussen 13.00 en 15.00 uur in de Vense basisschool. Schooldirecteur Marcella van Wanroij is ingenomen met de unieke samenwerking tussen De Vonder en Team Toegang van de gemeente Gennep. "De gang naar het gemeentehuis is voor veel mensen een stap te ver. De drempel met zorgvragen in een vreemde omgeving binnen te stappen is te hoog." Dat het loket voor vertrouwelijke zaken in de school plaatsneemt heeft volgens de directeur de nodige voordelen. "De leerkrachten signaleren zorgvragen en kunnen de ouders van leerlingen met de hulpverleners in contact brengen. De tijden zijn zo gekozen dat ouders kunnen kiezen onder of na schooltijd naar het loket te gaan", zegt Marcella van Wanroij, die benadrukt dat de service niet alleen voor ouders van scholieren is. "Ook overige inwoners kunnen hier binnenlopen."
Het project zetelt inmiddels ook in de Vense Huuskamer, waar ouderen met zorgvragen terecht kunnen. Tevens wordt een samenwerking met grensgemeenten in Duitsland voorbereid. Dit om ook Nederlandse grensgangers van dienst te kunnen zijn. Kinderen uit deze gezinnen die in Duitsland wonen en in Nederland onderwijs volgen blijven vaak buiten het zicht van Duitse autoriteiten. Een grensoverschrijdende samenwerking kan deze problemen eerder signaleren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant