'Door de talenten van mensen met dementie in te zetten in de maatschappij, voelen zij zich nuttig en waardevol.' Foto: DemenTalent.
'Door de talenten van mensen met dementie in te zetten in de maatschappij, voelen zij zich nuttig en waardevol.' Foto: DemenTalent.

Alzheimeravond: 'Focus op de talenten bij dementie'

Algemeen 173 keer gelezen

MILL | In Myllesweerd is op maandag 16 oktober een informatieavond over Alzheimer plaatsvinden. Het thema dit jaar is: 'Focus op talenten van mensen met dementie. Denk in mogelijkheden'. De avond wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen SWOM, Zorgcentra Pantein, de KBO's en Stichting Alzheimer Land van Cuijk.

Door de talenten van mensen met dementie in te zetten in de maatschappij, voelen zij zich nuttig en waardevol. Dit gevoel is ontzettend belangrijk voor mensen met dementie. Op deze manier behouden zij de aansluiting met de maatschappij en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren. Mevrouw Dorry Stuij van Zorginnovatiebureau DAZ en Daphne Mensink van DemenTalent zullen aanwezig zijn om dit toe te lichten. DAZ is de coördinator van de landelijke uitrol van het project DemenTalent, waarbij mensen met dementie als vrijwilliger in de maatschappij actief blijven of worden.

Vervoer nodig?
Bel dan op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur met de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM, tel. 0485-455470.

Meer informatie
Voor meer informatie zie www.swomill.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant