Een beeld van een eerder Pluk en Oogstfeest op Kasteel Tongelaar in Mill.
Een beeld van een eerder Pluk en Oogstfeest op Kasteel Tongelaar in Mill.

Tongelaar heet herfst welkom met Pluk en Oogstfeest

Algemeen 410 keer gelezen

MILL | Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar in de 'Week van het Landschap' een hele zondag lang het decor voor een culinair oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen en live-cooking. Het feest is op zondag 15 oktober.

Bierbrouwerij de Blauwe Knoop is gastheer van de Bier- en Wijngaarde, de imker vertelt over de bijtjes van Tongelaar en op het binnenplein kun je kastanjes poffen boven een vuurtje. Kinderen mogen zelf fruit plukken en appelmoes maken of spelen in het Speelbosje.
Op de Smaakmarkt staan meer dan 50 kraampjes met eerlijke producten uit de regio. The Feliciano's komen weer muziek maken en iedereen kan de hele dag door eten van het 'Buffet des overvloeds' op het binnenplein.
Uitgefeest? Vanuit Kasteel Tongelaar vertrekken verschillende wandelroutes die ook leuk voor kinderen zijn. Zoals 'het Ganzenpad' en de gezinswandel-app 'Vossenstreken'. Of wandel mee met de Foodwalk of Natuurwandeling onder begeleiding van een gids van Brabants Landschap. Bert van de huifkar zal tot slot nog een korte tour over het landgoed rijden.
Kijk voor meer informatie op www.kasteeltongelaar.nl. Het Pluk & Oogstfeest bij Kasteel Tongelaar in Mill is gratis toegankelijk.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant