Het waterschap wil dat ook de dijken langs de Maas veilig blijven.
Het waterschap wil dat ook de dijken langs de Maas veilig blijven.

Waterschap vraagt illegale activiteiten en vandalisme op dijken direct te melden

Algemeen 326 keer gelezen

REGIO | Het is 1 oktober geweest, dat betekent dat het hoogwaterseizoen is begonnen. Om de dijken veilig te houden, gelden er strenge regels: van 1 oktober tot 1 april mogen er géén werkzaamheden op of aan de Maasdijk of de regionale keringen plaatsvinden.

Dat geldt ook voor de beschermingszone van maximaal 100 meter aan weerszijden van de dijk. De dijken moeten de komende maanden bestand zijn tegen hoge waterstanden op rivieren, kanalen en beken. William de Kleijn, lid van het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas: "We beschermen vele duizenden inwoners, agrarische en industriële bedrijven tegen hoog water van de Maas. Een veilige Maasdijk is van levensbelang en daarom zien wij toe op strenge regels. Hetzelfde geldt voor de dijken en keringen van kleinere beken en kanalen".
De regels zijn streng, maar nodig; zelfs een oppervlakkige beschadiging door bijvoorbeeld crossmotoren of graafwerkzaamheden, kan grote gevolgen hebben. Raakt de grasmat beschadigd, dan kan door waterkracht uitholling of uitspoeling plaatsvinden waardoor een dijk uiteindelijk kan bezwijken. Waterschap Aa en Maas vraagt dan ook aan dijkbewoners om illegale activiteiten of vandalisme altijd direct te melden bij het Klantcontactcentrum van waterschap Aa en Maas via 088 - 17 88 000.
De regels in het kort: Wie zich niet aan de regels houdt, loopt het risico dat het werk wordt stilgelegd. Overtreders krijgen bovendien een boete opgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant