Een muurschildering van Schildergroep De Rake Kwasten, is te zien in Oorlogsmuseum Overloon.
Een muurschildering van Schildergroep De Rake Kwasten, is te zien in Oorlogsmuseum Overloon.

Muurschildering van De Rake Kwasten in Oorlogsmuseum Overloon

Algemeen 190 keer gelezen

OVERLOON | Ruim 1800 mensen genoten in het voorbije weekeinde van een nieuwe muurschildering in het Oorlogsmuseum Overloon. Het is een tijdelijk project van De Rake Kwasten, gevormd door Anton Biemans, Wim Custers, Kees Moerkerk en Peter Peeters. 

Bij het festival Schijt aan de Grens, anderhalve maand geleden, werd een grote muurschildering gemaakt. Hierin werd een aantal grote maatschappelijke problemen verwerkt. Die muur is nu te zien in het Oorlogsmuseum Overloon. Hij werd gemaakt op initiatief van schildergroep De Rake Kwasten. Maar ook spontane schilders uit het publiek werkten mee. In feite is het een dubbele muurschildering, want beide kanten van de muur zijn onder handen genomen.
De hele muur is eigenlijk een portret van deze tijd. Zo zijn bijvoorbeeld grensmuren te zien, een kleurige knipoog naar de plannen van Trump. Maar je ziet ook de mensen die deze muren proberen te trotseren. En verder bootvluchtelingen die hun land verlaten, honger, armoe, tot aan oliemaatschappijen die de Noordpool en het leefgebied van de Indianen bedreigen.
De Rake Kwasten doen met dit schilderij een beroep op iedereen om de wereld te helpen verbeteren, en leefbaar te maken voor nu en volgende generaties. Hun ideaal is om samen toe te werken naar een maatschappij waarin oorlog echt alleen nog maar in een museum thuishoort. De muur blijft in het Oorlogsmuseum te zien tot en met de kerstvakantie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant