Het winnende team uit Sint Anthonis met chefkok Niels van Kessel, Maureen Vloet, Fleur van Nistelrooij en burgemeester Marleen Sijbers. Foto: Wim Hollemans
Het winnende team uit Sint Anthonis met chefkok Niels van Kessel, Maureen Vloet, Fleur van Nistelrooij en burgemeester Marleen Sijbers. Foto: Wim Hollemans

Team Sint Anthonis wint kinderkookwedstrijd Keukenbazen

Algemeen 699 keer gelezen

DEN BOSCH/SINT ANTHONIS | Het team Liefde voor eten!, met Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij uit Sint Anthonis, is de winnaar geworden van de AgriFood Capital's kinderkookwedstrijd Keukenbazen. De winnaar werd woensdagavond in het provinciehuis in Den Bosch bekendgemaakt.

Het team werd gecoacht door chefkok Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters uit Sint Anthonis. De burgemeester van Sint Anthonis, Marleen Sijbers, mag zich het komend jaar daarom SmaakBurgemeester van Nederland noemen. Zij kreeg de bijbehorende ambtsketen uit handen van haar voorganger, Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert.
De Mega Live KookBattle vond zaterdag 7 oktober plaats bij het Koning Willem I College in Den Bosch. Daar kookten alle winnende teams uit de zeventien deelnemende gemeenten in Noordoost-Brabant hun gerechten. De topjury - bestaande uit de jonge Brabantse topchefs Jermain de Rozario en Jan van Hout en trendwatcher & foodblogger Maaike de Reuver - proefden en beoordeelden alle gerechten. Niet alleen op smaak en uiterlijk, zij wogen ook mee of er gezonde en lekkere producten uit de buurt gebruikt waren. 

Vrolijk
De jury noemde het gerecht van Maureen en Fleur 'een gerecht waar je vrolijk van wordt. Het is al gezellig als het plankje op tafel staat. Op vrijwel alle criteria scoort dit gerecht het hoogst en ook de presentatie klopt helemaal. Dit is hét voorbeeld van hoe je als kind een gezond en lekker gerecht op tafel zet. Bovendien hebben Fleur en Maureen volop gebruik gemaakt van lokale producten. Uit hun gerecht spreekt heel veel Liefde voor het eten!'
 Maureen en Fleur waren erg blij met de prijs: "We vonden wel dat we iets aparts hadden gemaakt. We hebben het gerecht samen bedacht."
Chefkok Niels van Kessel: "We hebben zoveel schik gehad bij de voorbereiding, maar er ook serieus tijd en energie in gestopt. Dat dat nu beloond wordt met de titel Keukenbazen 2017 is heel gaaf."
Maureen en Fleur mogen binnenkort boodschappen doen met Jermain de Rozario, samen met hem koken en dan heerlijk eten met hun ouders in Jermains restaurant De Rozario In Helmond.

SmaakBurgemeester
Burgemeester Marleen Sijbers werd met de overwinning van het team uit haar gemeente SmaakBurgemeester van Nederland. Zij kreeg de Keukenbazen-ambtsketen overhandigd door Jan van Hout. "Ik ga deze keten met heel veel plezier dragen en ben super trots op de meiden die zo'n mooi, gezond gerecht hebben bedacht en gemaakt. Ik vind het een eer om de titel van SmaakBurgemeester een jaar lang te mogen dragen!"

Extra prijzen
Naast de hoofdprijs waren er extra prijzen voor het meest creatieve team en voor het team dat het beste gebruik had gemaakt van lokale producten. Team Vught, met Oden Derks en Bono Van Vliet, won de prijs voor meest creatieve team. In hun gerecht hadden zij de vlag van de provincie Noord-Brabant verwerkt.  Team Sint-Michielsgestel, met Thijmen Bijl en Bart Smulders, had volgens de jury het beste gebruik gemaakt van lokale producten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant