In het centrum van Wanroij wordt het kerkplein verfraaid en er komt een door voetgangers bedienbaar stoplicht. Foto en tekst: Kees de Bruijn
In het centrum van Wanroij wordt het kerkplein verfraaid en er komt een door voetgangers bedienbaar stoplicht. Foto en tekst: Kees de Bruijn

Een stoplicht op de N602 maakt Wanroij veiliger

Algemeen 660 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De doorgaande weg vanaf de rotonde bij Sint Anthonis via Wanroij tot aan de Millse grens, de N602, wordt flink onder handen genomen. Dat betekent onderhoud van de rijbaan, aanpassing van pleintjes, verlichting, trottoirs en oversteekplaatsen.

Op 1 januari 2010 nam gemeente Sint Anthonis de Dr Verbeecklaan, Breestraat, Dorpsstraat, Sint Anthonisweg, Molenstraat en de Millseweg over van de provincie. Met de overdracht kreeg de gemeente 5 miljoen euro voor doorontwikkeling van de weg naar Duurzaam Veilig en voor onderhoud. Inmiddels zijn er delen in de weg die nodig opgeknapt moeten worden omdat ze overlast geven. Dus nu is de tijd gekomen om de weg aan te pakken.
De dorpsraden zijn gevraagd mee te denken bij het maken van plannen en verbeteringen, die mogelijk tegelijkertijd opgepakt kunnen worden. De dorpsraden zijn de voorbije maanden aan de slag gegaan met knelpunten, kansen en ideeën voor de weg. Samen met ambtenaren en bureau Copier werden de plannen uitgewerkt. In juli 2017 werden de plannen begroot op ruim 7 miljoen euro, inclusief de plannen van de dorpen. Dus meer dan de oorspronkelijke 5 miljoen die ervoor vrijgemaakt kon worden. Toch koos de gemeenteraad er tijdens de laatste vergadering op 12 oktober voor om de wensen van de inwoners mee te nemen. Waarbij ook het kerkplein in Wanroij, het kerkplein met schoolplein en het Stippent in Ledeacker en de parkeerplaats van het MFA in Sint Anthonis worden betrokken. Het is namelijk beter en efficiënter er nú iets aan te doen dan en er over enkele jaren alsnog werk van te maken. En door een deel van het werk in eigen gemeentelijk beheer uit te voeren wordt nog eens 700.000 euro bespaard. Vooral voor de veiligheid van overstekende schoolkinderen heeft de dorpsraad van Wanroij gepleit voor een stoplicht midden in het dorp. Dat stoplicht is door overstekende kinderen en andere voetgangers met een knop te bedienen. Het wordt het enige stoplicht in gemeente Sint Anthonis. Net als de provincie heeft de gemeente het uitgangspunt om de weg zo veilig mogelijk te maken. Daarom wordt waar mogelijk de snelheid voor auto's verlaagd en de veiligheid voor fietsers en wandelaars verhoogd. Tevens wordt het aangezicht van de dorpen verfraaid. De gemeenteraad prees in het algemeen het werk dat verzet is door de vrijwilligers in de dorpen, de ambtenaren en het gemeentebestuur. Wel werd er extra aandacht gevraagd voor rioolaansluitingen en voor overlast voor aanwonenden, met name voor ondernemers, zodra de werkzaamheden beginnen. De werkzaamheden beginnen voorjaar 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant