Een karakteristieke witte boerderij op de Noordkant, bijna twee eeuwen oud en sinds 1979 een rijksmonument, wordt onderdeel van het boek.
Een karakteristieke witte boerderij op de Noordkant, bijna twee eeuwen oud en sinds 1979 een rijksmonument, wordt onderdeel van het boek.

Noordkant in Sint Anthonis is de volgende in de reeks

Algemeen 863 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Na de Lepelstraat, de Peelkant en de Sambeeksche Hoek, wordt nu ook de geschiedenis van de Noordkant in Sint Anthonis te boek gesteld.

Heemkundevereniging Sint Tunnis in Oelbroeck neemt de handschoen daarvoor op. ''We hebben het er bij de heemkundevereniging Sint Tunnis in Oelbroeck al vaak over gehad: we moeten de geschiedenis van de Noordkant opschrijven. Nu is de Noordkant aan de beurt. En daar hoort de Peter Zuidstraat natuurlijk bij en voor het gemak nemen we de Zandkant ook mee.'' Dat betekent op de eerste plaats dat er zo veel mogelijk informatie verzameld wordt: wie hebben er gewoond, gewerkt, geleefd? Zijn er speciale verhalen te vertellen? Hoe was het leven daar, waar leefden de mensen van? Weten we wat over de Noordkant in de 19e eeuw? Er zijn nog veel mensen die over de Noordkant kunnen vertellen en daar wil de heemkundekring graag mee in contact komen. Er mag meegedaan en -gedacht worden. Enthousiasme over dit project is voldoende. Er zijn geen verplichtingen, alle beetjes helpen. Misschien wil u zelf niet, maar weet u nog iemand die dingen van vroeger kan vertellen. Voor vragen en opmerkingen kunnen geïnteresseerden terecht bij Paul Eling via 0485-381521 of p.eling@donders.ru.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant