De jeugd verdringt zich rondom drummer Olaf Fase tijdens een eerdere workshop.
De jeugd verdringt zich rondom drummer Olaf Fase tijdens een eerdere workshop.

Drummen en nog eens drummen met Olaf Fase

Algemeen 372 keer gelezen

CUIJK – Drummen, drummen en nog eens drummen. Olaf Fase denkt en droomt in slagwerkritmes en voelt zich als een vis in het water tussen zijn bekkens en drums. Zaterdag 21 oktober staat hij 's avonds met hét Nederlandse slagwerkgezelschap, Slagerij Van Kampen, op het podium van Schouwburg Cuijk. 's Middags geeft hij een workshop voor (aankomende) grote en kleine drummers.

Iedereen uit Cuijk en wijde omgeving die twee drumstokken kan vasthouden, is welkom tijdens de workshop. Dat is ook het enige wat de deelnemers hoeven mee te brengen, twee stokken. En 1 euro, als kleine bijdrage in de kosten. Olaf Fase gaat in zijn workshop antwoord geven op de vraag hoe je zowel creatief kunt drummen, maar ook verhalend en motorisch. Klinkt ingewikkeld, maar als het aan Fase ligt, hoeven de deelnemers alleen maar naar de spetterende drumsolo te kijken waarmee hij zijn drumworkshop begint. Aan de trillingen die door de schouwburg gaan, voelt de deelnemer wel wat de slagwerker bedoelt. De solo wordt gevolgd door oefeningen die zowel beginnende als gevorderde drummers zullen optillen boven het niveau wat ze al hebben. Zelfs beginnende drummers weten dat je overal op kunt drummen, op emmers en tafelbladen en zelfs op knieën en servetjes. Dat komt allemaal voorbij, die middag in de Schouwburg Cuijk.
Tijdens de workshop staat het uitgebreide drumstel van Olaf Fase uiteraard te pronken in de zaal. Wie durft, mag na de oefeningen plaats nemen op Olafs krukje en laten zien en horen wat hij of zij allemaal uit de drumkit weet te persen.
Tussen de bedrijven door vertelt de drummer over zijn ervaringen als drummer bij Slagerij Van Kampen. Hij is het jongste lid van het beroemde drumgezelschap en sinds 2014 toert hij rond met de club. Ondertussen zit hij niet stil. Fase slaat ook op bekkens, toms en hi-hats ter begeleiding van Nederlandse artiesten als Waylon, Treble, Nielson, Laura Jansen en Danny de Munk. Ook in musicals liet hij van zich horen, hij drumde bij Zorro en Sister Act. Samen met drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring schrijft hij mee aan de Slagwerkkrant.
De workshop van Olaf Fase wordt georganiseerd in samenwerking met Muzelinck centrum voor de kunsten. Hij vindt plaats op zaterdag 21 oktober, van 15.30 tot 16.30 uur in het SchouwCafé van Schouwburg Cuijk. Kaartjes á 1 euro kunnen worden besteld via de website van de schouwburg (www.schouwburgcuijk.nl). Deelnemers brengen zelf hun drumstokken mee. De workshop is voor groot en klein. 's Avonds treedt Slagerij Van Kampen op met de wervelende voorstelling Lip/Stick. Dat wordt een mix van latin, Afrikaanse muziek en muziek uit New Orleans. Die voorstelling begint om 20.15 uur. Kaartjes voor de voorstelling (27,50 euro) zijn eveneens via de website van de schouwburg te bestellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant