De Staakmadonna heeft al een plek in de dagkapel gekregen.
De Staakmadonna heeft al een plek in de dagkapel gekregen.

Inzegening dagkapel in Gasselse Doperkerk

Algemeen 217 keer gelezen

GASSEL | In de Sint Jan de Doperkerk in Gassel wordt zondag 22 oktober om 15.00 uur tijdens het Marialof een dagkapel in gebruik genomen.

Vanwege de verering van Maria weten velen mensen uit de hele regio sinds zestig jaar de Mariakapel even buiten Gassel te vinden. De Staakmadonna (een Mariabeeld waarvan alleen hoofd en handen zijn uitgewerkt) uit 1890 is onlangs van de 'buitenkapel' verhuisd naar de voormalige doopkapel van Sint Jan in Gassel. Twee aloude beelden van Gasselnaar Jacob Werten (1815-1893, tevens architect van de Doperkerk) hebben er een prominente plaats gekregen, net onder het zo sprekende glas-in-lood van Nicolas uit 1916.
Vrijwilligers hebben veel werk verzet om de oude doopkapel in te richten. In het portaal zijn al de nodige aanpassingen verricht, alleen de schilder moet hier en daar nog wat likjes verf opbrengen.
Vanaf 22 oktober staat de kerkdeur overdag dagelijks open voor een moment bij Maria die door menigeen nog wordt aanbeden. De parochie-vrijwilligers geven nadrukkelijk aan dat de Gasselse kerk niet alleen open deuren heeft voor de eigen parochianen, ook de 'butendorpers' zijn welkom. In de dagkapel treft de bezeoeker ook een paneel van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand aan, afkomstig uit het voormalige Maaszicht in Grave.
Bij de inzegening verleent ook het Gemengd Koor van Gassel een bijdrage. Parochianen en de inmiddels vele vaste bezoekers van de Gasselse Maria zijn van harte welkom bij de inzegening van de nieuwe dagkapel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant