Biblioplus-vrijwilliger Margot leest Richano voor.
Biblioplus-vrijwilliger Margot leest Richano voor.

Vrijwilligers lezen twintig weken lang voor bij kinderen thuis

Algemeen 266 keer gelezen

REGIO | In nauwe afstemming met basisscholen, GGD's en gemeenten gaan vrijwilligers twintig weken lang iedere week voorlezen bij kinderen thuis waar nog niet veel aan voorlezen gedaan wordt.

De voorbereidingen om in Boxmeer, Cuijk, Gennep, Bergen en Mill aan het voorlezen te gaan zijn in volle gang. Het project is bedoeld om kinderen aan het lezen te krijgen. Het versterkt hun woordenschat en het taalgevoel.
Onder de noemer VoorleesExpress gaan getrainde vrijwilligers een half jaar lang voorlezen aan jonge kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Er wordt voorgelezen bij autochtone en allochtone gezinnen. Het plezier in lezen staat voorop. De voorlezers introduceren het voorleesritueel bij een gezin en geven de ouders handvatten om na afloop zelf de taalomgeving in huis te verrijken, bijvoorbeeld door gezinnen bekend te maken met de bibliotheek. De voorlezers zijn enthousiaste vrijwilligers uit het Land van Cuijk en Maasduinen die affiniteit hebben met kinderen en hun liefde voor lezen graag doorgeven. Gedurende het voorleesseizoen worden alle deelnemers goed begeleid door de projectleider om ervoor te zorgen dat het voorlezen voor iedereen een leuke en leerzame ervaring is.
Voorlezer worden? Dat kan via www.biblioplus.nl/voorleesexpress

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant