Ingrid Kloosterman stelt zich ook kandidaat voor het VVD-lijsttrekkerschap in Cuijk.
Ingrid Kloosterman stelt zich ook kandidaat voor het VVD-lijsttrekkerschap in Cuijk.

Ingrid Kloosterman wil voorkomen dat Maartje Roelofs VVD-lijsttrekker wordt

Algemeen 1.928 keer gelezen

CUIJK | Ingrid Kloosterman werpt zich in Cuijk op als tegenkandidaat van de 20-jarige Maartje Roelofs, die eerder al als VVD-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar naar voren is geschoven. 

VVD Maasland, het koepelbestuur van de regionale VVD-afdeling, stelde eerder Roelofs al voor als lijsttrekker. Komende zaterdag wordt in Roepaen in Ottersum de VVD-lijsttrekker gekozen. Kloosterman was 12 jaar terug nog wethouder namens de VVD in Cuijk. Zij werpt zich op als tegenkandidaat omdat ze zich afvraagt of iemand van 20 jaar zonder politieke ervaring en netwerk het gezicht van de VVD kan zijn. Kloosterman: "Verkiezingen zijn er om te winnen. Daar heb je een bekende en een door de wol geverfde lijsttrekker voor nodig. De VVD is landelijk opnieuw de grootste partij, dat biedt perspectief voor de verkiezingen in Cuijk. De afgelopen decennia is gebleken dat de kiezers veelal op de 'poppetjes' stemmen en niet meer vanzelfsprekend op een partij. Dat is zeker een feit bij lokale verkiezingen. Door een onbekende en onervaren lijsttrekker zal de VVD veel stemmen mislopen. "Voor mij is dat de enige reden om me tegenkandidaat te stellen. Ik wil dat de VVD 3 zetels gaat halen in maart volgend jaar."
Kloosterman is zeer te spreken over de vele jongeren die op dit moment actief deelnemen binnen de VVD. "Veel partijen zullen daar jaloers naar kijken. Het is een prachtige kans om de komende jaren samen te werken aan een sterke fractie." Het schrikbeeld van het behalen van slechts één zetel (de VVD heeft er nu 2 red.) waarbij alleen Roelofs in de gemeenteraad zal zitten, moet voorkomen worden, stelt Kloosterman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant