De dertien leden van VKB en begeleiding mogen optreden op het Knoop Gala. Foto: Jos Gröniger
De dertien leden van VKB en begeleiding mogen optreden op het Knoop Gala. Foto: Jos Gröniger

Drumband Dichterbij gaat naar Knoop Gala van De Leeuw

Algemeen 1.244 keer gelezen

GENNEP | De dertien leden en de begeleiders van de Dichterbij drumband VKB slapen er al een week niet van. Vorige week maandag werden zij tijdens de repetitie in het oefenlokaal op de Mikadoschool in Gennep uitgenodigd voor een optreden op het Knoop Gala.

Redacteur Maartje Paans bracht via een tablet de persoonlijke uitnodiging van presentator Paul de Leeuw over. Op donderdag 21 december zijn zij op NPO 1 te bewonderen. De opnames voor de show vinden op 12 december plaats in Theater Carré in Amsterdam. Op 8 december is er een generale repetitie met het Metropool Orkest. Het Knoop Gala is het muziekgala van Fonds verstandelijk gehandicapten en NTR, waarin bekende Nederlandse artiesten optreden met artiesten met een verstandelijke beperking.

Overrompeld
Bandleider Eddy Zurnee onderbrak de repetitie toen Maartje Paans even om de aandacht vroeg. Langzaam maar zeker werd het de bandlenden, die in leeftijd variëren van 40 tot 67 jaar, duidelijk waarom een cameraman opnames maakte. Kijkend naar het filmpje riep een van de VKB'ers: "Dat is wel de echte Paul de Leeuw, hoor!" Van opwinding pinkte een ander een traantje weg. Op de achtergrond genoot leider Eddy Zurnee, die Volgende Keer Beter (VKB) met echtgenote Riekie en Marion de Haas begeleidt, zichtbaar. "Dit is zo mooi. Ik ben al 46 jaar met VKB bezig. Dit is de kroon op ons werk."
Het optreden in het Knoop Gala is uniek voor de twaalf mannen en een vrouw van VKB. Onervaren op het podium is de band zeker niet. "In 2013 speelden we op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, en dit jaar hebben we Funpop in Horst geopend. We stonden ook al eens op de bühne bij de Knoerissen-zitting in Uden en bij het Fantastival in Oss. In Noord-Brabant zijn we ook bekend", zegt Eddy Zurnee.
Terwijl de VKB-leden nog bijkomen van de verrassing verlaat de redacteur het oefenlokaal.
"Tot op het gala", klinkt het.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant