In het winkelkerngebied van Gennep staan grote panden leeg op beeldbepalende locaties. Foto: Jos Gröniger
In het winkelkerngebied van Gennep staan grote panden leeg op beeldbepalende locaties. Foto: Jos Gröniger

Gennep gaat winkelleegstand te lijf

Algemeen 701 keer gelezen

GENNEP |De winkelleegstand in de kern van Gennep baart de gemeente zorgen. B en W van Gennep zijn aan de slag gegaan met de in juli dit jaar door het CDA ingediende motie 'aanpak winkelleegstand gemeente Gennep'.

In een informatiebrief aan de gemeenteraad stelt het college dat het kernwinkelgebied van Gennep kampt met een vitaliteitsprobleem.
Een eigen inventarisatie wijst uit dat er momenteel ongeveer vijftien panden leegstaan. Tot de leegstaande panden horen enkele beeldpalende locaties en grotere winkelpanden. De vitaliteit kan verder teruglopen wanneer bezette panden binnenkort leeg komen staan omdat tijdelijke invulling beëindigd wordt of het rendement niet toereikend blijkt te zijn. Ondanks deze gegevens blijkt de leegstand in Gennep lager dan het landelijk gemiddelde. Op 31 december 2016 bedroeg de winkelleegstand in de gemeente 8,2 procent. Voor wat betreft de vloeroppervlakte is dat 9,8 procent. Eerder (december 2013) stelde de gemeenteraad de Centrumvisie Gennep vast om de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied te verhogen. In het kader van de Centrumvisie gaat de gemeente samen met de OVG (ondernemers) en Koninklijke Horeca Nederland het vitaliteitsprobleem te lijf.
Er is donderdag 2 november een bijeenkomst over leegstand. Het aankopen van de leegstaande panden voor woondoeleinden is volgens wethouder Peter Lucassen geen optie. "Daar zijn geen middelen voor en de woonvisie laat het niet toe. Wel is er provinciaal budget voor innovatieve plannen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant