René van der Vleuten met de bloemen en de trofee op het podium van Schouwburg Cuijk.
René van der Vleuten met de bloemen en de trofee op het podium van Schouwburg Cuijk.

René van der Vleuten wint met Globemilk ondernemersprijs

Algemeen 1.615 keer gelezen

CUIJK | De Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg is gewonnen door Overloner René van der Vleuten met zijn bedrijf Globemilk dat in Boxmeer is gevestigd. In een uitverkochte Schouwburg Cuijk kreeg hij vrijdagavond de prijs overhandigd van Bouwien Janssen-Kuijpers, directeur Bedrijven van de regionale Rabobank. 

Globemilk is gebouwd om tot 150 miljoen kilo melk per jaar te kunnen verwerken. In 2013 werd tussen de 60 en 70 miljoen kilo verwerkt.  Over 2014 en 2015 werd een positief resultaat geboekt van achtereenvolgens 1 miljoen euro en 1,5 miljoen euro. (Bron: De Boerderij).
De publieksprijs ging naar Ramon Janssen van het Heijense bedrijf AVG dat ook in Duitsland is gevestigd. De derde genomineerde voor de ondernemersprijs was Nico van Eeden van het Cuijkse bedrijf Schadenet Van Eeden. 
Voor het eerst in de historie van de ondernemersprijs, die in 1996 voor het eerst werd uitgereikt, werd er geen Ondernemerstalent van het Jaar gekozen. In de plaats daarvan heeft de organisatie de oeuvreprijs in het leven geroepen. De eerste ging postuum naar Cuijkenaar Chris Kepser.  Kepser, die in februari dit jaar op 58-jarige leeftijd plotseling overleed, was directeur van Kepser Pro Metaal en Venrooy Cable Equipment. Ook was hij actief bij het project Techno Promo en voorzitter van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg. Zijn vrouw en twee kinderen namen de oeuvreprijs in ontvangst.   
In De Maas Driehoek van komende week is een bijlage bijgevoegd die geheel is gewijd aan de ondernemersprijs.   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant