Afbeelding

Boxmeer trekt 11.500 euro uit om netwerk met AED's te kunnen sluiten

Algemeen 469 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente Boxmeer trekt 11.500 euro uit voor de aanschaf van acht AED's (automatische externe defribillator) en buitenkasten waar een AED in kan worden opgeborgen.

Daarnaast werd onlangs bekend dat Boxmeer een schenking tegemoet kan zien van de Hartstichting van tien buitenkasten. Daardoor kunnen AED's die nu nog binnen hangen, buiten worden opgehangen. De schenking is afkomstig van de Vriendenloterij en bedroeg 6.800 euro, genoeg voor tien buitenkasten.
De Boxmeerse wijkraden kunnen zes complete AED's tegemoet zien en drie buitenkasten voor reeds bestaande AED's. Het zit in de planning om nog eens twee extra AED's voor de wijken aan te schaffen. Daarbij kunnen de verenigingen, dorpsraden of stichtingen die het beheer hebben over een AED, vanaf 2018 250 euro tegemoet zien per AED voor onderhoud. De gebruikskosten voor AED's hoeven de eigenaren niet langer meer zelf op te hoesten. Na gebruik moeten telkens de elektroden van een AED worden vervangen, wat zo'n 200 euro per keer kost. Die rekening kan per 1 januari voortaan bij de ambulancedienst worden ingediend. Eind vorig jaar hingen in de gehele gemeente Boxmeer 71 AED-apparaten. Hiervan waren er negentien 24 uur per dag inzetbaar. Begin dit jaar zijn alle dorps- en wijkraden gevraagd om aan te geven waar nog AED's ontbreken om het netwerk sluitend te kunnen maken. Op Oeffelt, Holthees, Overloon en Vierlingsbeek na hebben alle raden daarop gereageerd.
Maashees mag van de gemeente Boxmeer een buitenkast voor een AED tegemoet zien om 24 uur per dag de beschikking te kunnen hebben over het apparaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant