De Maas gezien vanaf de Maasbrug tussen Oeffelt en Gennep.
De Maas gezien vanaf de Maasbrug tussen Oeffelt en Gennep.

Bijeenkomst over problematiek hoog Maaswater bij Oeffelt

Algemeen 868 keer gelezen

OEFFELT | Het Maaswater heeft bij hoogwater problemen om de smalle doorgang onder de provinciale weg N264 tussen Oeffelt en Gennep te passeren. Deze 'flessenhalsproblematiek' vraagt om een oplossing van regiopartijen én bewoners, zo stelt de provincie Brabant. 

Daarom wordt donderdag 30 november een inloop-informatiebijeenkomst gehouden over toekomstbestendige oplossingen en maatregelen voor de Maasproblematiek ter hoogte van Oeffelt.
Landelijk is het nationale Deltaprogramma opgesteld met als doel ons land te behoeden voor overstromingen van de grote rivieren ten gevolge van onder andere klimaatveranderingen. Nu is de fase aangebroken waarin verschillende varianten voor de oplossing van de 'flessenhalsproblematiek' worden onderzocht, met elkaar worden vergeleken en beoordeeld.
Iedereen die belangstelling heeft kan tussen 16.00 uur en 20.00 uur binnenlopen in het wijkcentrum de Kleppenburg in Oeffelt.
In een presentatie (starttijden 16.15 uur, 17.00 uur, 17.45 uur, 18.30 uur en 19.15 uur) wordt meer verteld over het project en onderzoek ernaar, het proces, de planning en samenwerkende partijen.
Zie ook: www.brabant.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant